E2r

Använda PVC-rör för att göra möbler: PVC-rör projekt

Här är några tips för att göra möbler med denna populära material

PVC är ett överraskande mångsidigt material för att göra dekorativa och användbara objekt runt huset. Du kan vara så kreativa som du vill, men om du just har börjat, kan du prova följande process för att bygga en grundläggande stol. När du har bemästrat grunderna, kan du experimentera och skapa några unika möbler - eller något annat du kan tänka dig.

Steg 1

Samla dina verktyg och material.

  • PVC cement
  • PVC-röret 1 ¼ ", som kommer att minska till följande längder: Fem 30" pipa, tolv 12 "rör, åtta 8" rör, två 6 "rör
  • Åtta armbåge kontaktdon
  • Åtta T kontaktdon
  • Fyra 4-vägs LT-kontakter
  • Sex snap klämmor
  • 28 "x 50" ark canvas
  • En sittdyna
  • Gummiklubba
  • Handsaw

Steg 2

Förbered röret. Innan dina planer, vara säker på att PVC är ren och utan damm.

Steg 3

Kapa röret till önskade längder. Använd handsåg för att kapa röret i rätt längd, och se till att ändarna är platt och jämn.

Steg 4

Börja bygga basen först. Börja med 30 "pipa och placera en T-koppling i varje ände. Vid varje T sidorna, bifoga en 12" pipa. Gör två av dessa L-formade bitar, sedan lägga den andra åt sidan tills steg 6.

Steg 5

Använda PVC-rör för att göra möbler: PVC-rör projekt. Samla dina verktyg och material.
Använda PVC-rör för att göra möbler: PVC-rör projekt. Samla dina verktyg och material.

Börja med att bygga upp. Placera en armbåge i slutet av varje 12 "rör och placera den att peka uppåt. Vid varje krök bifoga en 8" rör. Du bör nu ha en bas formad som ett L och 4 inlägg sida. På toppen av varje inlägg, bifoga en 4-polig kontakt.

Steg 6

Fäst sitsstöd. Använda andra L-formad från steg 4, kommer du att göra stolen stöd. Montera L-formad in i 4-vägs kontakter. Fäst de återstående 30 "längder av PVC i den främre och bakre av de 4-vägs kontakter.

Steg 7

Skapa stolen armarna. På toppen av varje 4-vägs kontakter, bifoga en 8 "rörlängd. Placera en armbåge på vardera av de främre hörnen och en T-kontakt i varje av de bakre hörnen. Anslut varje arm med 2 12 "bitar av röret förenas med en T-koppling.

Steg 8

Skapa stolen bakåt. På baksidan T kontakterna, säkra en 6 "rörlängd, lägg sedan till en armbågsled upptill. Använd de återstående 30" pipa för att ansluta till var och en av de bästa armbågarna för att bilda den bakre skenan.

Steg 9

Limma den armbågsleder och T-kontakter. Isär en bit i taget. Applicera ett tunt lager av PVC-cement till ½ "rörets ände som ska anslutas, skjut sedan röret i kopplingen.

Steg 10

Här är några tips för att göra möbler med denna populära material. Kapa röret till önskade längder.
Här är några tips för att göra möbler med denna populära material. Kapa röret till önskade längder.

Fäst fogarna med gummiklubba, och sedan fylla sätet. Använda försiktigt klubba för att dra åt och fäst varje fog.

Nästa, fästa basen canvas sätet. Säkra duken runt sätet stödbalken från framsidan till baksidan, sedan över toppen av den bakre skenan. Dra duken tät och säker med snap klämmor. Lägg sedan till en dekorativ kudde i ditt val och bosätta sig i för att njuta av eftermiddagen.


PVC-röret skapar en rolig, avslappnad look att dekorera ditt hem inifrån och ut. Dessa hållbara bitar kommer att vara lätt att underhålla eftersom de inte kommer att ruttna, chip eller skal. När du väl har kommit igång, kan du använda dessa enkla steg för att göra större stolar eller soffor och bord. Bygg hela din uteplats i en helg! Om du tröttnar på att göra möbler, det finns gott om andra PVC-rör projekt som du kan börja på nästa.