E2r

Att montera en vanlig säng sänggavel

När du köper en säng

När du köper en säng, kommer du att hitta en sänggavel vanligtvis kommer med hela uppsättningen. Men det beror också på ditt köp paket, och på dina alternativ. Det finns säng-apparater med valfria sänggavlar, därför är det upp till dig att avgöra om du kommer att köpa det tillsammans med sängramen eller inte. Om du gillar designen på sänggaveln och du tror att det kan accentuera säng och andra inventarier i ditt rum, då gå för det.

De flesta säng-apparater har standard säng sänggavlar, och de är oftast levereras till ditt hem i enskilda stycken - omonterad. Om du vill lära dig att passa en vanlig säng sänggavel, läs dessa förslag:

  • Har dessa verktyg händig: spetsigt verktyg, vanlig skruvmejsel och stjärna skruvmejsel. Du kommer också att behöva gammal kartong eller tidningar för att skydda golvet där du kommer att montera gaveln.
  • Kontrollera de delar av gaveln om de är fullständiga och ingen del saknas. Normalt, sänggavlar har huvudpanelen och två ben med bestämmelserna för två skruvar för varje ben. Benen kommer ibland i två delar, som sedan är försedda med skruvhål där båda delarna är att bindas ihop.
  • Montera benen först. Skruva de övre och nedre delarna av gaveln benen ihop genom att köra i de medföljande skruvarna, med hjälp av en platt skruvmejsel. Ställ dem åt sidan.
  • Ställ in basen av sänggavel panelen. De flesta sänggavel baser kommer i form av en divan som senare kan fungera som extra lagringsutrymme. Låt divan stå på en plan yta och skruva dess delar tillsammans med användningen av en stjärna skruvmejsel eller vanlig skruvmejsel, beroende på vilken typ av skruvar tillgängliga.
  • Ta del av etiketterna medan monteringen av hela sänggaveln. Varje del, varje skruv och screwhole är oftast märkta med siffror så att du vet vilka skruvar som ska användas i att sätta ihop bitarna.
  • Vet att hålen normalt täcks av maskeringstejp. Därför, om du borrar skruvarna på sina ställen bara bar dem på bandet tills skruvarna i hålen. Bandet på hålet är egentligen tänkt att skydda ramen från repor medan du kör in skruvarna.
  • Var medveten om dubbla skruvar på divan bas. Locket på divanen kommer sannolikt att ha dubbla eller tom tredubbla skruvar. Syftet för en sådan dubbel skruv set är upp att divanen är stark nog att hålla vikten när du börjar förvara objekt i den.
  • Fäst benen gaveln panelen. Det ska bara vara ett par eller så skruvar för detta inrättas.
  • Placera sedan sänggavel panelen (med benen redan sitter) mot väggen där huvuddelen av din säng ska placeras. Vila gaveln på väggen, se till att benen ordentligt röra vid golvet.
  • Placera divan bas framför gaveln panelen. Sätt tillbaka sängen till rätt position, med gaveln säkert vilar mot väggen.


Att montera en vanlig säng sänggavel. Kontrollera de delar av gaveln om de är fullständiga och ingen del saknas.
Att montera en vanlig säng sänggavel. Kontrollera de delar av gaveln om de är fullständiga och ingen del saknas.

Efter att ha ställt upp sängen och gaveln på sina rätta ställen, justera madrassen för att förhindra att den lossnar från sängramen. Nu när du har din säng och sänggavel på plats, ha en god natt sömn!