E2r

Felsökning en Kitchenaid tillverkare frys is

Om du gillar serverar kalla drycker och iced cocktails till dina vänner och familj, med en ismaskin redan byggt in med din frys kan visa sig vara en god investering. Lyckligtvis erbjuder KitchenAid en rad frysar som erbjuder detta mycket praktisk funktion. Men precis som någon annan apparat i din kök kan ismaskinen sönder så småningom ner. Om detta händer, var inte för bråttom i att kalla en reparatör. Följ dessa enkla steg i felsökning av KitchenAid tillverkare Frys isen först innan du ringer på ett professionellt.

Felsökning en kitchenaid tillverkare frys is. Om frysen är ansluten, men ismaskinen inte fungerar, kontrollera på / av spaken.
Felsökning en kitchenaid tillverkare frys is. Om frysen är ansluten, men ismaskinen inte fungerar, kontrollera på / av spaken.

  • Om frysen är ansluten, men ismaskinen inte fungerar, kontrollera på / av spaken. Omkopplaren armen kan synas ovanför ishink. Det finns tillfällen när någon doserar för mycket is, kuber isen i hinken skjuter upp spaken och den fastnar i det läget. Om detta händer, är ismaskinen stängs av automatiskt. Tryck bara på spaken en gång och lyssna om motorn börjar köra igen. Om ismaskinen inte svarar vidare till nästa steg.
  • Kontrollera om vattenslangen förser brickorna med tillräckligt med vatten. Vattenförsörjningen som matar facken kommer från ett uttag eller kran nära frysfack enheten. Föroreningar i vattnet kan uppbyggd i denna slang orsakar linjen att blockeras. Om inte tillräckligt med vatten når facken kommer ismaskinen inte att kunna producera is. Om du misstänker att detta är problemet, försök att inspektera vattenslangen från ena änden till den andra. Om det finns delar som är böjd eller klämd, kommer vattnet inte att kunna passera. Byt ut slangen om den har tecken på slitage eller är skadad eller punkteras. Jämna ut om den har veck. Skjut slangen ordentligt i kortplatsen om den är ansluten löst. Detta bör lösa problemet vattenförsörjning och hjälpa din funktion ismaskin ordentligt igen.
  • Nyp ismaskinen är fyllningsslangen att kontrollera om den är fryst. Påfyllningsslangen är röret som levererar vatten till de enskilda is fack. Om vattnet inuti detta rör fryser vattnet inte rinner in i facken och ismaskinen kommer inte att ha någon is att fördela. För att kontrollera om det är frågan med din ismaskin, pressa slangen och se om det fortfarande böjs. Om det känns svårt, stänga av frysen och ismaskin och linda slangen med en tvättlapp eller handduk doppad i mycket hett vatten. Du kan också använda en hårtork för att tina isen fastnat inuti röret. Undvik att använda för mycket värme som fyllningsslangen kan smälta.
  • Se till att din frys är inställd på 10 grader Fahrenheit. Även om vattnet fryser vid 32 grader Fahrenheit kräver KitchenAid frysen ismaskin att temperaturen inuti systemet ligga över 10 grader i för att isbitarna frysa snabbt. Din ismaskin kan stöta på problem vid fördelning is så snabbt som behövs om frysen är högre än den föreskrivna inställningen. Sänk temperaturinställningen och observera resultatet för din ismaskin i några timmar och se om problemet har åtgärdats.


När du har tagit upp någon skada eller defekter i ismaskinen

När du har tagit upp någon skada eller defekter i ismaskinen, se till att du behåller en ren och hygienisk kylskåp för att undvika kontaminering isen. Om isen börjar smaka och lukta konstigt, kontrollera beläggningen på ishink. Med regelbunden användning kan den inre beläggningen av ishink erodera och få blandas med is. Detta kan påverka lukt och smak av isen som dispenseras. Om du ser något lossnar i hinken, gå till varuhus eller alla hem center förbättring och köpa en helt ny ishink.