E2r

Hur ansöker en gummi tak

Konstant regn eller solsken kan kraftigt orsaka slitage på alla traditionella låga sluttande eller platta tak. Detta kommer att göra taket mottaglig för läckor. Det bästa sättet att reparera ditt tak är genom att tillämpa eller installera en gummi tak på det. Gummi tak är hållbara, lätta och UV-resistent. Gummi tak eller EPDM (Etylenpropylen Diene Monimer) kan antingen vara i en fast form av ark eller i flytande färg formulär. I vilket fall, kan både köpas tillsammans med en bindning lim på din lokala järnaffär.

Installera ett ark gummi tak

Hur ansöker en gummi tak. Rengör hela taket med en borste och diskmedel.
Hur ansöker en gummi tak. Rengör hela taket med en borste och diskmedel.

  1. Innan du köper ett ark gummi tak, se till att mäta ditt tak och tillsätt några inches på alla sidor av ditt tak för gummiduk. Kom ihåg att installera gummi tak på en dag utan regn.
  2. Rengör hela taket med en borste och diskmedel. Se till att varje tum av taket är fri från smuts och fett. Detta kommer att säkerställa korrekt limning senare.
  3. Lay gummiarket på biltaket. Det är viktigt att se till att gummiarket sträcker sig till alla sidor av taket. Vik gummit i mitten så att du kan applicera limmet på taket och på gummiduk. Applicerar limmet på både taket och gummit kommer att ge bättre bindning resultat. När tillämpas, låt limmet härdning tills klibbig vik sedan ut hälften av arket och tryck fast den på taket. Använd en vals eller en kvast för att jämna ut eventuella rynkor eller luftbubblor. Gör samma process för den andra hälften. Torka bort all limning lim sipprar ut vid kanterna av gummi och tak med en handduk.
  4. Låt limmet torka i ungefär en timme. Nu har du en ny gummi tak.

Tillämpa ett flytande gummi tak

  1. Köp flytande EPDM, en roller, och en pensel från din lokala järnaffär. Rengör taket med diskmedel. Se till att taket är fri från smuts och fett. Om du bara applicera flytande gummi på liten del av taket, se till att rada upp proportionerna av det berörda området med målartejp.
  2. Med hjälp av en roller och en pensel, applicera det flytande gummit på biltaket. Du kommer att vilja använda en mjuk lätt till medium päls. Använd rollern för huvuddelen av taket och pensel för kanterna.
  3. Efter applicering av flytande gummi på helheten av ditt tak, till allt det lösa och torka. För att säkerställa korrekt limning och torkning, låt det härda under en dag.

Lay gummiarket på biltaket. Med hjälp av en roller och en pensel.
Lay gummiarket på biltaket. Med hjälp av en roller och en pensel.

Tips: Be en vän att hjälpa dig i detta projekt, särskilt om taket är ganska stor.

Tillämpa eller installera en gummi tak är ett enkelt sätt att förstärka din platta tak och läckage förhindras. Du kan lätt hitta alla de verktyg som behövs för detta projekt i någon lokal järnaffär.