E2r

Hur ansöker herbicider säkert

Herbicider innehåller en kemisk formel som kan sätta stopp för din trädgård ogräs problem. De kan enkelt eliminera ogräs utan att skada dina växter. Men herbicider delar samma egenskaper med bekämpningsmedel. Den kemikalie som finns i herbicider är mycket toxiska. Om du inte hantera det med omsorg, kommer du vara i riskzonen för att bli förgiftad. Om du vill bli av med ogräs i din trädgård med hjälp av ogräsmedel, bör du vara medveten om de säkerhetsföreskrifter som du bör ta.

Här är några av de tips som du kan använda om du vill använda herbicider säkert:

  • Känn ditt gift. Se till att du använder rätt ogräsmedel för trädgården. Försök att identifiera ogräs i din bakgrund. Om du inte kan göra detta, kan du försöka hitta den typ av ogräsmedel som du kan använda för alla typer av ogräs. Se till att läsa på etiketten för att kontrollera om du kan förstå instruktionerna tydligt. Köp inte ogräsmedel som har instruktioner som använder ett främmande språk.
  • Utför en spray check. Se till att testa din spruta innan du använder ogräsmedel. Fyll din spruta med vatten. Leta efter spill. Se till att du kan skruva fast munstycket ordentligt för att inte spilla herbiciden i dina händer. Spraya vatten på din vägg för att kolla om sprutan är i toppskick.
  • Följ alltid den rätta formeln. Alltid göra det till en vana att mäta mängden herbicid du kommer att använda. Följ instruktionerna i herbiciden etikett. Försök inte att ändra formeln för herbicidlösning.
  • Bär dina vantar. Gör det alltid en punkt att använda ogenomträngliga handskar för blandning och applicering av herbiciden lösningen. Rör inte ditt ansikte tills du är klar att tillämpa lösningen. Tvätta händerna med handskar på efter applicering av lösningen. Se till att tvätta dem ordentligt. Håll inte handskarna med händerna efter att ta bort den. Tvätta händerna noggrant efter avlägsnande av handskarna.
  • Bär lämplig klädsel. Alltid sätta ditt skydd på toppen av era prioriteringar. Bär långärmade skjortor och byxor. Stövlar varje gång du använder herbicider. Du får inte utsätta huden för att undvika att absorbera herbiciden. Bär alla kläder som kan hindra dig från att absorbera herbicidlösning. Få en näsduk som du kan använda för att täcka näsan. Du får inte andas herbiciden att undvika intag av dess skadliga formel. Se till att skydda dina ögon från Herbicidsprutlösningen. Hitta ett öga redskap som du kan använda.
  • Städa upp på en gång. När du är klar ansöker herbiciden, ta bort alla dina kläder och ta ett bad. Se till att separera de kläder du använt från resten av dina kläder. Kom ihåg att alltid tvätta kläderna separat från andra tvätten.
  • Bara bli av med det. Spara inte upp den oanvända herbicidlösning. Bli av med det helt genom att rengöra den över en smuts område. Låt inte flödet herbicidlösning till vattendrag där det kan nå ett område med djurliv.

Herbicider är din anläggning bästa vän

Hur ansöker herbicider säkert. Utför en spray check.
Hur ansöker herbicider säkert. Utför en spray check.

Herbicider är din anläggning bästa vän. De gör ett bra jobb med att eliminera de ogräs som stjäl näring från dina plantor. Om du följer dessa steg, kan du vara säker på att dina växter lätt kan frodas på din trädgård.