E2r

Hur att återuppliva en vissen ros

Rosor är definitivt en av de vackraste och mest aromatiska blommor som ger elegans och nåd i ett rum. Visioner av romantik är fyllda med visioner om dessa populära blommor i de vackraste färger kan tänka sig. Det tråkiga men olyckliga faktum om det är att de gör vissnar och sedan dö, oavsett hur fantastiska de kan se. Att förlänga deras livslängd måste de underhålls på rätt sätt omedelbart efter att de skärs. Först av allt, se till att du utnyttjar en mycket skarp och ren sax för att göra skärningen. Slöa saxar kan krossa rosor "stam och skada den helt. De är bäst kapas när som helst före 3 på eftermiddagen, så att de kan ta in alla nödvändiga näringsämnen som de i allmänhet samlas under den tidiga delen av dagen. Klippa ut en knopp när den är öppen helt är inte en bra idé. Dessa är bara några av de få steg att ta att hålla rosor från vissnande snabbt. Men det finns fortfarande åtgärder du kan vidta för att återuppliva rosor som redan har vissnat och få dem ser ganska nytt. Här är vad du kan göra.

Hur att återuppliva en vissen ros. Skär rosor på rätt sätt.
Hur att återuppliva en vissen ros. Skär rosor på rätt sätt.

  • Skär rosor på rätt sätt. En stor faktor som orsakar rosor att vissna beror på fukt förlust i sammansättningen av sina celler. Detta är vanligtvis att de inte omedelbart placeras i vatten efter att de har skurits. Detta kan återupplivas genom rehydratisering Rose celler och få dem att skicka vatten tillbaka mot blommans blad. När du ser tecken på vissnande, ta rosorna ur vasen och skär stammen med en vass sax cirka en åttondel av en tum.
  • Ställ dem i varmt vatten. Koka vatten, ta bort från värmen och lägg dina rosor i dem. Låt dem vara genomsyrad av hett vatten för runt en timme. Förbered en ren vas med friskt vatten under tiden. Efter en timme, överföra och ordna dina rosor i din vas av rent vatten.
  • Ta itu med luftfickor. Om man tittar på rosor på din vas, kanske du märker att medan de andra blomstrar väl steg ett verkar göra dåligt. Detta kan bero på luftfickor som orsakar blockeringar på stjälkar blomman som i sin tur håller vattnet från att rinna naturligt som det ska. Ta bort det är mycket enkelt. Re-cut stammen av vissen ros och dränka i varmt vatten en stund innan du sätter in vas med vatten. Du borde ha lyckats återupplivat det nu.
  • Andra alternativ. Ta ut vissna rosor från vasen och plats helt under ljummet vatten och lämnar den nedsänkt under skära av en del av sin stam. Detta görs bäst medan under vatten för att hålla luft från att komma in i blommans stjälk och orsakar luft hinder. Ta av ros och linda den hårt i en tidning på ett sätt som den förblir stängd. Tillbaka den i badkaret med ljummet vatten hålla den nedsänkt i ett par timmar. Ta bort från vattnet, packa upp ros och byt in i din vas med vatten.


Om du lyckas kan o återuppliva dina vissna rosor, kommer du att kunna njuta av deras skönhet i ditt hem under en längre tid.