E2r

Hur att döda ogräs med hemmagjord ogräsmedel

Dessa dagar många människor söker efter mer naturliga metoder för att bekämpa ogräs i sina gräsmattor och trädgårdar. De är oroliga för de frätande ingredienser i butiken köpte ogräs ingredienser, och påverkar de kan ha på djur och barn. Homemade ogräsmedel kan kombineras enkelt från vanliga hushåll ingredienser, och är inte bara säkrare än deras köpta motsvarigheter, men är också mer kostnadseffektivt, kostar en bråkdel av priset för köpta mördare.

Den vanligaste ingrediensen i hemmagjord ogräsmedel är vinäger

Hur att döda ogräs med hemmagjord ogräsmedel. Den vanligaste ingrediensen i hemmagjord ogräsmedel är vinäger.
Hur att döda ogräs med hemmagjord ogräsmedel. Den vanligaste ingrediensen i hemmagjord ogräsmedel är vinäger.

Den vanligaste ingrediensen i hemmagjord ogräsmedel är ättika. Det kan användas enbart eller i kombination med andra ämnen för att göra en mer kraftfull ogräsmedel. Sätt regelbunden vit vinäger i en sprayflaska outspädd och spraya direkt på ogräset. Denna metod fungerar bäst på unga nya ogräs. Starkare vinäger, såsom betning vinäger, kan vara effektivt mot mer mogna ogräs.

Vinäger kan även kombineras med flytande diskmedel (ej diskmedel). Diskmedel bidrar till att bryta ner ytan vax som finns på många ogräs, och hjälper lösningen klamra bättre bladen av ogräs. Blanda 1 dl vinäger med 1/2 dl diskmedel i en sprayflaska, fyll sedan resten av flaskan med vatten. Var noga med att inte spruta denna blandning på gräs eller andra växter, eftersom det kommer att döda dem också. Diskmedel enbart används också ibland som en hemmagjord ogräsmedel. Blanda 1 tvål del skålen till 10 delar vatten och spraya direkt på ogräset.

Salt är ett annat effektivt hemmagjord ogräsmedel

Salt är ett annat effektivt hemmagjord ogräsmedel, och används bäst när strös direkt på ogräs som kommer upp genom sprickor eller sömmar i uppfarter. Salt kommer att döda andra växter, så det måste användas försiktigt. Salt kan vara kvar i jorden, så den ska endast användas för att döda ogräs som är en bit från andra växter. Du kan också blanda salt med vinäger för en mer kraftfull ogräsmedel - lägg bara till 1 1/4 dl salt till en liter vinäger och skaka för att lösa före sprutning på ogräs. Salt kan också läggas till en vinäger / diskmedel lösning i dessa proportioner: 1 gallon vit vinäger, 1 dl salt och 1 msk diskmedel.

Salt är ett annat effektivt hemmagjord ogräsmedel.
Salt är ett annat effektivt hemmagjord ogräsmedel.

Strö bakpulver direkt på ett ogräs har en liknande effekt som salt, och kommer att förvandla den ogräs svarta och döda den.

Dessa lösningar fungerar bäst på soliga dagar när det inte finns någon chans för regn. Återigen, vara noga med att bara spraya ogräs med dessa hemgjorda ogräsmedel och inte omgivande gräsmatta och växter. Också vara noga med att inte spruta in för mycket i omgivande mark, eftersom dessa ämnen kommer att finnas kvar i marken under en tid.

Dessa hemgjord ogräsmedel kan hjälpa till att döda ett antal vanliga ogräs runt din gräsmatta och trädgårdar. När det används på rätt sätt, kan de hjälpa säkert du kontrollera ogräs och göra din trädgård vackrare.