E2r

Hur att hänga draperi

Draperier

Draperier, när hängde på rätt sätt, kan helt förändra ett rum. Det tillför stil och en touch av klass till varje fönster avbetalning. Det är ett vanligt botemedel mot estetiskt utmanade fönster eller gardiner. Draperier är så flexibla att du kan vara kreativ med hur man använder dem.

  • Enkla steg. Det enklaste sättet att använda draperi är att konstfullt slinga dem genom stavar och skapa swags för en klassisk look. Draperier komma till hands när du befinner dig fastnat med en gammal, ful stav. Det hjälper också dölja fläckar eller sprickor som kan ha utvecklats längs kanterna på ditt fönster utan att gå så långt att kalla en reparatör.
  • Draperi för alla inställningar. Innan du börjar fäster draperier, vet när du ska använda rätt typ för olika rum. Kort draperi som träffar tröskeln eller botten av fönstret förkläde är perfekt för rum som i köket. Rum med en mer formell funktion som matsalen eller vardagsrummet kan se bättre med draperi som betar golvet, medan den formella vardagsrum eller matsal kommer att se mer klassisk och romantisk med draperi som kan slås samman på golvet i ett konstnärligt sätt .
  • Rättsmedel för permanenta problem. Draperier är underbara eftersom det kan finna omvandla dåligt utseende fönster. Smala fönster kan se bredare genom att hänga draperi på en stång som är avsevärt längre än den horisontella mätning av fönstret. Häng två uppsättningar draperier på vardera sidan, ordna varje på ett sådant sätt att det mesta täcker väggen och knappt någon glas. Detta ger en illusion av att fönstret är större än den faktiskt är. Om dina fönster är för långa, kan du fixa även detta genom att sätta skärmkanterna över din draperi.
  • Okonventionella draperi. Om du känner att du har den perfekta fönstret inställning och behöver bara draperi för dekorativa ändamål, är en av dina möjligheter att använda stationära draperi. Med en mätsticka, bestämma längden av täckning du vill ha på vardera sidan om dina fönster. Köp rätt spö storlek för det, gardiner som matchar din inredning.
  • Grundläggande tips om hängande draperi. Andra grundläggande steg för att hänga draperi inkluderar strykning din draperi före montering. Inte ens den dyraste draperi ser bra förvirrat med rynkor. Försiktigt slinga genom ditt spö hänga sedan på konsolerna. Ett bra sätt att undvika skrynkling tyget är att lägga gardinen över baksidan av en soffa eller säng, sedan in staven genom fickan. Om du använder tiebacks, den bästa platsen 1/3 från botten av draperi. Man kan välja att fästa tiebacks till kanterna hos tyget, eller fäst den i kanten av väggen. För tung draperi som behöver dubbla stänger, hänga draperi på den inre stången först, innan du fortsätter med den yttre stången.


Hur att hänga draperi. Draperi för alla inställningar.
Hur att hänga draperi. Draperi för alla inställningar.

Annan hårdvara som kan bidra till att hänga draperi enkelt och estetiskt tilltalande är krokar, stift och gardinkappor. Experimentera lite med vad som är bäst för den typ av draperiet som du använder för att få den avsedda resultatet.