E2r

Hur att hänga gardin paneler från taket

Vanligtvis är gardiner hängdes några inches ovanför fönstret. Med gardin paneler från taket verkar konstigt. Men många hushåll gör detta för olika ändamål. Hängande gardiner från taket ersätta den traditionella tapeter och måla när gardinerna är mot väggen. Vissa människor skulle hänga gardiner från taket för att tjäna som en uppdelning mellan delar av ett rum. Med detta behöver du inte installera en plywood, köpa en avdelare, eller bygga en tegelsten att separera rummet.

Men det är svårare att hänga gardin paneler från taket än att göra det på traditionellt sätt. Men det betyder inte att det är omöjligt att göra. Hängande gardin paneler från taket sker genom att följa stegen nedan:

  • Planera allting. Var kommer gardin paneler hängas från? Det bör vara den starka delen av taket. Den del där taket grunden är fäst är oftast det bästa stället att hänga gardin paneler. Mät hur lång gardinstång ska vara och hur många mount fästen kommer att behövas. Ju längre stängerna, desto fler fästen behövs. Notera också vilken typ av gardiner du planerar att hänga från taket. Tunga gardiner kan ramla om staven inte är tillräckligt stark eller fästena är otillräckliga. Genom att planera allt, vet du det material du behöver för att slutföra projektet.
  • Montera gardin parentes. Dessa är där gardinstänger kommer att placeras. Först markera platser där konsolerna kommer att installeras. Använd ett måttband och en penna för att markera fläckarna. Dubbelkolla mätningen innan borra hål i taket. Efter borra hål, fästa fästena till dina planerade fläckar. De flesta konsoler är anslutna med hjälp av skruvar, men vissa är bättre med spik.
  • Installera gardinstång. Gardinstänger har ändknoppar som låser dem i fästena. Lossa ändknoppar från staven och gled staven genom fästena. Säkra stängerna genom att fästa ändknoppar igen.
  • Häng gardinen från gardinstänger. Kontrollera först att gardinerna är av rätt längd och bredd. Du vill inte ta bort en bifogad gardin bara för att det är kortare eller mindre än vad du vill hänga från taket. Gardiner hängs på olika sätt. Vissa gardiner har fäst ringliknande tyger, som måste föras in genom staven. Vissa måste installeras med stift-liknande metaller och hänga dem från stången. Andra gardinerna har en bred övre del, vilket är tillräckligt för att föras in genom staven. Bedöma hur din gardin ska hängas från gardinstång och fäst den med bästa möjliga sätt.
  • Justera gardinen. Slutligen är det svåra över och nu för finbearbetning-justera gardinen är draperier. Dessa kommer att ge drama till gardinen. Om du inte vill att några draperier, sedan sprida gardinen för att räta ut sitt utseende.


Detta är det enklaste sättet att hänga gardin paneler från taket

Hur att hänga gardin paneler från taket. Montera gardin parentes.
Hur att hänga gardin paneler från taket. Montera gardin parentes.

Detta är det enklaste sättet att hänga gardin paneler från taket. Du kan lägga till fler gardinstänger om du vill dubbelsidiga gardin paneler. Du kan också lägga till fler än två gardinstänger om du vill göra prinsessan-liknande gardin infästning i rummet. Föreställ sofistikerade tyger hängande från en stång till en annan. Det kommer att ge det palatsliknande drama till ditt rum. Visst, det finns fler sätt om hur man hänga gardin paneler från taket. Tänk ur lådan och du kan komma med en mycket intressant stil.