E2r

Hur att plantera ett träd i din trädgård

Träd är ett utmärkt sätt att dekorera landskapet runt ditt hem. Genom att ta sig tid att ordentligt plantera trädet kan du se till att det kommer att växa sig starka och friska genom sin livstid. Följ dessa steg för att plantera ett träd.

  1. Växt under måttlig väder. Dina träd kommer att behöva måttlig solsken och regn. Planera att plantera under den lämpligaste tidpunkten för din plats. Oftast våren och hösten kommer att vara den bästa tiden men kontrollera riktlinjerna för den specifika trädet du har bestämt att plantera.
  2. Gräva hålet. Det finns många misstag du kan göra när du gräva hål som kommer att orsaka problem med trädens tillväxt senare. Tänk på att din trädrötter behöver tillgång till syre och vatten så att du inte vill gräva hålet för djupt. Gräv hålet så att det är tre fjärdedelar så djupt som höjden på trädets rotklump. Sedan gräva hålet bredare än rotklumpen av flera inches på alla sidor. Denna breda, grunda hål tillåter rötterna att sprida ut i den omgivande jorden med tillgång till luft och vatten.
  3. Förbered trädrötter. Huruvida trädet insvept i säckväv vid rötterna eller håller transplanteras från en behållare, bör du lossa jord som packas runt rötterna innan du går vidare. Låt rötterna att andas och separera från den komprimerade omslaget.
  4. Placera trädet i hålet. Ställ trädet löst i hålet. Undvik komprimering rötterna eller orsaka dem skada.
  5. Täck rötterna. Returnera jorden i hålet genom att placera marken löst. Undvik packa eller tryck inte ner på marken eftersom detta kommer att kväva rötterna och begränsa deras tillgång till vatten och näringsämnen. Några av rötterna, bör det övre fjärdedelen vara ovanför ytan av hålet. Sedan bygga upp en kulle ovanför rötterna till basen av trädet. Se till att jorden är lös.
  6. Gödsla den omgivande jorden. Inte bara gödsla direkt vid roten bollen. Kom ihåg att trädrötter ska spridas ut och göra ett hem i den omgivande jorden så du vill att befrukta jorden åtminstone några meter i omkrets från trädet för att se hela rotsystemet har tillgång till de näringsämnen från gödningsmedel.

Hur att plantera ett träd i din trädgård. Växt under måttlig väder.
Hur att plantera ett träd i din trädgård. Växt under måttlig väder.

När träd planteras ska du fortsätta att övervaka vädret med regn i området för att vara säker på att trädet blir tillräckligt med vatten till rötterna. Som hårdare väder sommar eller vinter strategi, kan du behöva vattna oftare. Genom att ta hand vid plantering av träd du ska kunna njuta av majestät av trädet i många år framöver.