E2r

Hur att plantera och växa sallad

Vem känner inte sallad

Vem känner inte sallad? Nästan alla vet vad sallad är. Inte alla kanske vill det men sallad är definitivt en av favorit och mest flexibla grönsaker finns. Plantering och växande sallad är inte så svårt. I själva verket är detta en av de enklaste grönsaker till anläggningen och lättast att ta hand om. Så om du planerar att ha en köksträdgård, bör sallad vara en av din första grönsak att ta hand om.

Hur att plantera och växa sallad. Vänta på rätt tillfälle att plantera sallad.
Hur att plantera och växa sallad. Vänta på rätt tillfälle att plantera sallad.

Här är din steg-för-steg guide om plantering och växande sallad:

Vänta på rätt tillfälle att plantera sallad

Vänta på rätt tillfälle att plantera sallad. Denna grönsak kan växa framgångsrikt under hela året. Men den bästa säsongen för sallat plantering är under de kalla månaderna. Sallad gillar sval jord och temperatur. Det behöver mer vatten också. Du kan växa sallad under varma årstiden men du har bättre sallat om du plantera den under kalla månader.

Förbered jorden för plantering av sallat. Denna grönsak kan planteras i en tomt eller en bed-and-fåran. Vilket som är okej men båda dessa behöver jorden förberedas innan plantering salladen. Använd den vanliga metoden för framställning av jord som plöjning, harvning, och gödsling marken. En viktig faktor är gödsling eller sätta kompost på markens översta skikt. Sallat har inte stora rötter så det blir näring endast inom dess räckvidd. Genom att ha en näring land kommer sallat ha en bra försprång att växa vackert.

Vem känner inte sallad. Förbered jorden för plantering av sallat.
Vem känner inte sallad. Förbered jorden för plantering av sallat.

Plantera sallad antingen transplantera eller direktsådd. Större produktion bör använda direkt sådd medan småskalig produktion är bättre med transplantation metod. Att plantera sallad, ska du sår minst fem frön per hål eller backe. Det bör vara ca 30 cm avstånd mellan varje kulle om du kommer att använda direkt sådd. Täck fröna med jorden och se till att det finns grobarhet. Vatten sallad frön. Gör detta oftare under torrt väder.

Ta hand om salladen. Det finns många saker du måste göra för att ordentligt ta din sallad. Här är några av dessa saker:

  • Vattning regelbundet. Sallad behöver fukt så det är rekommenderat att du vatten det så ofta som det behövs. Låt aldrig sin mark torr och alltid se till att det är fuktigt.
  • Styra ogräset. Dessa ogräs kommer att äta upp näringsämnen som är tänkta att få med sallad. Aldrig låta det hända genom att kontrollera ogräset. Du kan styra ogräs tillväxt genom regelbunden ogräsrensning.
  • Insekter och skadedjur. Använd aldrig kemiska insektsmedel. Det är organiska insekticider du kan genom från organiska butiker eller din lokala plantskola. Du kan göra din egen insektsmedel och bekämpningsmedel, även med hjälp av växter som gurka, papaya och vita blad blomma.
  • Sjukdomskontroll. Sallad är benägen till botten röta, sallad droppe, brun ljus och gråmögel röta. Dessa sjukdomar är svåra att kontrollera och härda. Du kan undvika att göra sjukdomen värre genom att undvika sallat under vattnet, kontrollera ogräs tillväxt, snabb insektsbekämpning och växelbruk.

Skördetid för sallat beror på dess typ och syftet plantera den. Förr eller senare kommer du att skörda sallat du har planterat och omhändertagen. Varför inte fira denna dag med en sallad sallad?