E2r

Hur att plocka ergonomiska möbler hemmakontor

Eftersom du kommer att spendera en stor del av din dag i ditt hemmakontor, är det viktigt att sätta en liten tanke till den typ av möbler du köper för ditt hemmakontor. Du kan göra några stora skador på din kropp om du inte bibehålla en god hållning hela dagen. Och sådan smärta kan lätt undvikas genom att helt enkelt köpa ergonomiskt riktig möbler och kontorsmateriel. Här är några tips som hjälper dig att välja ergonomiska möbler hemmakontor att hålla kroppen glad och frisk.

Steg 1

Hur att plocka ergonomiska möbler hemmakontor. Välj en ergonomisk stol.
Hur att plocka ergonomiska möbler hemmakontor. Välj en ergonomisk stol.

Välj en ergonomisk stol. Ergonomi är tanken att bibehålla korrekt kroppsposition för att undvika onödig smärta. Rätt kontorsstol i ditt hemmakontor är förmodligen den viktigaste delen av kontorsmöbler du kan köpa. Tänk på din kropp i förhållande till dator och skrivbord. Du vill ha en kontorsstol som sätter dig upprätt, centrerad och i rätt position framför tangentbordet och bildskärmen. Köp en justerbar stol så att den som sitter vid skrivbordet kan justera stolen till rätt höjd och position. Du bör kunna justera rygg, säte, armar och höjd på en kontorsstol så att det sitter en rak upprätt (bekvämt), med fötterna på golvet. Detta kommer att bidra till att hålla dig koncentrerad och hjälpa dig att bli mer produktiv.

Du kanske också vill överväga att köpa en ergonomisk fotstöd. Du kanske tycker att detta mer bekväm när du sitter under långa perioder i ditt hemmakontor.

Steg 2

Använd ett ergonomiskt tangentbord. Dina handleder också kan lätt bli trött och öm om du inte använder ett ergonomiskt tangentbord. Det är ett idealiskt läge för att hålla dina handleder i när du skriver, och ett ergonomiskt tangentbord naturligt placerar dina händer på rätt ställe. Ofta är dessa tangentbord har tangentbord som är något vinklade, tillsammans med ett handledsstöd som stödjer dina handleder. Om din ergonomiska tangentbord inte har ett handledsstöd, måste du köpa en. Dessa ergonomiska handledsstöd är konturerade beanbags som stödjer handleden, lindra smärta och förhindra karpaltunnelsyndrom.

Steg 3

Köp en ergonomisk mus. Annan bit av ergonomiska möbler som är avgörande för ditt hemmakontor är en ergonomisk mus. Denna specialiserade mus är formad till formen på din hand. Detta gör det mer bekväm att hålla. Med handen på ett mer naturligt läge, kan du uppleva de fördelar som denna lilla hemmakontor måste-ha objekt. Återigen bör du överväga att köpa ett handledsstöd för din ergonomisk mus. Tillsammans med stöd för ryggen, kropp och ben, ordentlig ergonomiskt stöd för dina handleder är avgörande för att lämna dig smärtfri under hela din dag i ditt hemmakontor.