E2r

Hur att plocka färger fönsterlucka

De inte bara ger avskildhet

De inte bara ge avskildhet, fönsterluckor också medföra en extra vädjan till utseendet på huset. Särskilt om de är målade med rätt färg, fönsterluckor gör en annars tråkig hus till ett utsökt utseende boning. Eftersom de har en sådan effekt på det estetiska värdet på huset, att välja en färg för fönsterluckor bör göras med några överväganden i åtanke. Här är några av dem.

Hur att plocka färger fönsterlucka. Identifiera det utseende du vill uppnå.
Hur att plocka färger fönsterlucka. Identifiera det utseende du vill uppnå.

  • Identifiera det utseende du vill uppnå. Innan du går söker efter rätt färg, fråga dig själv vilken typ av utseende du vill ha. Vill du uppnå en klassisk överklagande? Om så är fallet, gå till vitt och svart. Vill du svänga bort från det traditionella och gör ett djärvt drag? Sedan brand röd, fet magenta och aubergine våldsam kan vara några av dina alternativ. Om du vill göra en cool visuella intryck, välja citrus citron, ljust gul, och äppelgrönt.
  • Omvandla det till färgen på fönstret och huset. För att göra en fortsatt färgeffekt, välj den färg som matchar ditt fönster och huset. Särskilt, kanske du vill få en nyans ljusare eller mörkare än färgen på ditt fönster trim. Eller om du vill göra en illusion att fönsterluckor är helt delen av fönstret, gå till en färg på samma sätt som fönstret trim. Dessutom anser de yttre väggarna i huset om du har fönsterluckor yttre fönster. Om, till exempel, väggarna är mörka, välja en ljus färg för fönsterluckor. Likaså väljer en mörk färg om dina väggar är målade med ljus färg. Om dina fönsterluckor, å andra sidan, är inne i huset, kanske du vill matcha fönsterluckor till den dominerande färgen på huset inre eller till en specifik möbel eller fixtur. Till exempel, om soffan är blå, kanske du vill gå till en ljusare eller mörkare nyans av blått för fönsterluckor.
  • Tänk på balansen. Balans är viktigt när du matcha färgerna på fönstren luckor och andra delar av huset. Oavsett färger och nyanser vad du än väljer, kom ihåg att färgerna ska komplettera varandra. Man ska inte sticka ut på bekostnad av en annan. För att uppnå en harmonisk visuell överklaga, följer en bestämd färgskala. Sedan, tilldela en färg för dina fönsterluckor.
  • Leta efter förslag. När beslut fattas om färg, kommer det hjälpa om du får insikter från många källor. Till exempel, kan du slå upp i arkitektur och hem tidningar förbättring för färg idéer. Lägg märke till hur de väljer färger och siffran om du kan tillämpa sina färg-matchande strategier för att dina fönsterluckor. Också, ta reda på färgen trender. Därefter, se om de passar din personliga smak. Faran är dock i följande trender är att de kommer att gå föråldrade i framtiden, kräver att du måla om dina fönsterluckor, såvida du inte har något emot att ha out-of-säsongen färger.

Som du ser

Som ni ser, har du massor av färg idéer för dina fönsterluckor. Men återigen, var försiktig med hur du väljer. För att hjälpa dig, få prover från färg säljare. Titta sedan på dem personligen. Hitta vilket bland färgerna bäst kompletterar huset och lägger estetiska värde.