E2r

Hur att rengöra en metallyta

Rengöring av en metallyta är lätt men du måste vara säker på vilken typ av metall som du arbetar med. Den metod som du ska använda avgörs av vilken typ av metall. Utan rätt städmetod kan metallen färgas eller förstört. Metallytor i ditt badrum, kök, eller bil har olika krav när det gäller städning. Här är några grundläggande steg för hur man rengör en metallyta enligt sitt slag.

Rengöring objekt metall hushållsartiklar

  • Aluminium metaller som hittats på kranar eller dusch dörrar är vanliga metaller. För att rengöra det, börja med att blanda en liten mängd diskmedel med vatten för att bilda en blandning.
  • Dränk en bit tyg eller tyg som du ska använda i tvål blandning, vrider ur den efter torka sedan av ytan av metallen noga. Gnugga på en fram och tillbaka rörelse kan skada metallytan, så var noga med att torka försiktigt.
  • Använd en mjuk handduk eller tyg för att försiktigt gnugga området noggrant torrt. Fukt kvar på metallytan kan orsaka missfärgning eller rost. Så se till att den är torr.

Hur att rengöra en metallyta. Rengöring objekt metall hushållsartiklar.
Hur att rengöra en metallyta. Rengöring objekt metall hushållsartiklar.

Rengöring smycken eller föremål tillverkade av rostfritt stål

  • Börja med att applicera polering stål till en svamp. Ädelstål kan köpas från någon avdelning eller smycken butik.
  • Använd svampen att gnugga polska längs korn av rostfritt stål.
  • Använd en mjuk trasa eller tyg för att gnugga bort eventuell extra ädelstål. Gör detta varje två till fyra veckor eller som behövs för att hålla objekt glänsande och glittrande.

Rengöring ädelmetall smycken eller andra föremål

Använd en mjuk handduk eller tyg för att försiktigt gnugga området noggrant torrt. Rengöring smycken eller föremål tillverkade av rostfritt stål.
Använd en mjuk handduk eller tyg för att försiktigt gnugga området noggrant torrt. Rengöring smycken eller föremål tillverkade av rostfritt stål.

  • Rengöring mjuka metaller som guld eller platina kan vara lite komplicerat, eftersom du kan repa metallytan om du inte är försiktig. Utnyttja rengöringsmedel som är speciellt för dessa typer av metaller.
  • Om rengöraren lösningen är en vätska, störta smycken in i dammsugaren och låt den drench i upp till en halvtimme. Polera det torka med en ren, mjuk trasa eller tyg.
  • Å andra sidan, om renare är en kräm eller pasta, gnugga på med en svamp eller mjuk trasa och gnugga lätt. Om det behövs, tvätta det med vatten för att bli av med några extra produkt som samlar inuti eller runt ädelstenar.
  • Torka ordentligt torrt med en mjuk trasa eller tyg.

Om det område du försöker rengöra är ganska rostig kanske du vill använda en stålullskudde att bli av med rost. Men se till att testa det först i en icke uppenbara område först, så gnugga på metall mot metall kan repa eller förstöra ytan. Använd inte en hård kemikalie eller blandning som ammoniak eller blekmedel vid en metallyta eftersom det kommer att reagera med metallföreningar. Detta kan bilda giftiga ångor eller missfärga metall. Starka kemikalier kan också försämra värdet av din dyrbara smycken.