E2r

Hur att rengöra en spis utan starka kemikalier

Oavsett om du har en gas eller elspis i köket

Oavsett om du har en gas eller elektrisk spis i köket, är detta en av de viktigaste apparater i ditt kök, och i vissa fall ditt hus. Med detta resonemang, kommer du vill ta extra hand om det eftersom du använder det mycket och eftersom det är för dyrt att ersätta. Det korrekta sättet att ta hand om din kamin är att rengöra den regelbundet. Faktum är att vissa av de mer noggranna hemmafruarna rengöra sina kaminer efter varje användning. Däremot sålde en hel del av de rengöringsmedel kommersiellt innehåller en hel del kemikalier som anses vara mycket hårda. Dessa kemikalier kan kraftigt minska uppkomsten av din kamin från regelbunden rengöring. En bra rengöring teknik för att säkerställa att din kamin utseende inte bära ner från regelbunden rengöring är att använda en icke-slipande rengöringsmedel.

Hur att rengöra en spis utan starka kemikalier. Oavsett om du har en gas eller elspis i köket.
Hur att rengöra en spis utan starka kemikalier. Oavsett om du har en gas eller elspis i köket.

Ett. Förbered rengöringsmedel. För att utföra en effektiv rengöring av kaminen, måste du ha ett antal speciella rengöringsmedel objekt på sidan.

  • Hushållspapper eller en ren trasa
  • En rengöringslösning av en del vatten och en del ättika
  • Bakpulver
  • En sprayflaska
  • En svamp
  • Diskmaskiner tvål
  • Fönsterputs

2. Rengör ytan brännaren. De flesta moderna kaminer har förseglade spishäll. Dessa brännare ytor är plana och inte låta brännaren galler att tas bort. Dessa eldstäder är lättare att rengöra eftersom du behöver bara uppmärksamma toppen. Spraya rengöringslösning och torka av den med en trasa i en cirkulär rörelse. Detta bör vara tillräckligt för att ta ut oljor, fläckar och spill. För äldre spis modeller med löstagbara brännare, ta ut den övre och galler brännare. Spraya lösningen runt brännarna och strö bakpulver. Blanda tills degig och låt det sitta. Torka bort det efter ett par minuter. Detta bör ta hand om någon olja och fläckar kvar. Tvätta brännaren galler i din diskho med vatten och skålen tvätt tvål. Använd en svamp att skrubba grime och sot från galler. Låt brännaren galler torka naturligt. Ta ut alla vred och använda samma rengöringsmedel. Torka ur all olja och fläckar på det liksom med en pappershandduk eller trasa. Torka med en ren trasa. När varje komponent är torr, återmontera spishäll tillbaka.

Med vatten och ättika lösning.
Med vatten och ättika lösning.

Tre. Rengör ugnen. Första sak att göra är att ta bort ugnsluckan. Detta kan enkelt tas bort. Se till spisen användarhandbok för anvisningar. För att rengöra båda sidor av dörren, tillämpa samma pasta rengöringsmedel och som du gjorde med spishäll. För ugnsluckan glasfönster, spraya lite fönsterputs på en trasa och torka av den försiktigt. Innan du sätter tillbaka ugnsluckan, kommer du vill rengöra ugnens insida. Ta ur ugnen grillar och tvätta den i din diskho med vatten och skålen tvätt tvål. Skrubba med en svamp och se till olja, sot och fläckar tas bort. Spraya vatten och ättika lösning runt ugnens insida och torka av den med en mjuk svamp. Låt det torka. Sätt ugnen grillar på plats. Sätt tillbaka dörren. Använd en torr trasa och torka varje del igen för att säkerställa total renhet och torrhet.

Med vatten och ättika lösning

Med vatten och ättika lösning, kan städning en kamin göras utan att oroa förstöra sitt utseende. Din kamin kommer att behålla sin fräschör under en längre tid. Samtidigt bör det optimera dess funktion också. Kom ihåg att göra det till en vana.