E2r

Hur att rengöra en ugn naturligt

Spill och stänker i ugnen är oundvikliga. Även om du kan använda allrengöringsmedel eller populära kommersiella rengöringsmedel för att ta bort dem och hålla din ugn ren, kan du använda följande tips för att rengöra ugnen naturligt.

Hur att rengöra en ugn naturligt. Bakpulver, salt och vatten.
Hur att rengöra en ugn naturligt. Bakpulver, salt och vatten.

Ett. Se den bruksanvisning som medföljde enheten vid köpet. Om ugnen har en självrengörande funktion, bör uppgiften vara lätt. Men självrengörande ugnar varierar beroende på tillverkare och modell. Därför när man använder en viss funktion för första gången, kontrollera alltid bruksanvisningen. Under rengöringen, självrengörande ugnar använder extremt höga temperaturer, vanligtvis runt 800 till 1.000 grader. Ugnar med självrengörande funktioner kräver en timer för att kontrollera hur mycket tid för självrengörande och termostatstyrd kontroll för att reglera temperaturen. Utan användning av slipande rengöringsmedel, kommer systemet att förbränna fett, späck, och stänker inuti ugnen. Kom ihåg att ta bort gallren innan rengöring. När ugnen är klar rengöring och är helt svalnat, torka askan rent med en fuktig svamp och sätta rack tillbaka på plats.

2. Rengör ugnen manuellt med din egen rengöring recept. Onödigt att säga, om din ugn inte kommer med en självrengörande funktion, måste du rengöra den med dina egna händer. Om du inte vill använda starka kemikalier på din ugn, det finns många naturliga rengöringsmedel som du kan använda som alternativ.

  • Bakpulver, salt och vatten. Blanda fyra matskedar bakpulver och fyra matskedar hett vatten. Med hjälp av en svamp, applicera blandningen till insidan av ugnen. Låt den stå i minst 15 minuter innan du börjar skura, skölj och torka den ren. För svåra fläckar, göra en pasta av en kopp bakpulver, en kopp salt och en kopp vatten. Applicera på insidan av ugnen och stäng dörren för att värma upp ugnen till 500 grader. Stäng av ugnen efter en timme och låt den svalna. Med en fuktig svamp torka ugnen ren.
  • Vinäger, bakpulver, diskmedel. Blanda fyra matskedar vit vinäger, fem matskedar bakpulver, och fyra droppar vanlig flytande diskmedel. Applicera pasta blandningen till insidan av ugnen och skrubba. Vinäger och bakpulver är perfekta faktorer inte bara för rengöring utan också för avlägsnande av obehaglig lukt.
  • Citronsaft och salt. För att bli av med fett och fläckar, kommer en blandning av färsk citronsaft och salt gör uppgiften lätt för dig. Anbringa blandningen på fläckarna och låt stå i 15 minuter. Skrubba, skölj och torka av ugnen ren.
  • Eteriska oljor, vinäger, och vatten. Naturliga oljor som lavendel, tea tree, rosmarin, kanel blad, tallbarr, etc, är bra element för att lägga till din städning recept. Välj en eller två eteriska oljor och blanda med vinäger och vatten. Lösningen ger inte bara anti-bakteriella egenskaper men en frisk och härlig doft också.

Om du vill minimera spill och stänker i ugnen, kom ihåg att täcka din mat med folie eller cookie blad. När utsidan av ugnen, kan du använda samma naturliga rengöringsmedel och se till att utsidan matchar hygienen inuti.