E2r

Hur att rengöra en varmluftsugn

Konvektionsugnar har vuxit i popularitet på grund av deras förmåga att laga mat med jämna temperaturer. Den konvektion används av dessa ugnar ser till att luften cirkulerar i ugnen och att temperaturen hålls på en konstant form, på toppen eller botten av ugnen. Här är hur du kan rengöra ugnen efter användning.

Kyl ner och stänga

Kyl ner och stänga. Se till att ugnen är avstängd och att den har fått tillräckligt med tid för att svalna. Varma ugnar bör inte rengöras inte bara för att det kan vara farligt för dig, men också för att plötsliga kalla vätskor i kontakt i varmluftsugn kan försvaga ugnens väggar. En del städare har kemikalier som kommer att laga mat när i kontakt med en varm ugn, och kan frigöra skadliga ångor. Bortsett från att stänga av varmluftsugn, bör du också se till att den inte är ansluten till elnätet.

Hur att rengöra en varmluftsugn. Kyl ner och stänga.
Hur att rengöra en varmluftsugn. Kyl ner och stänga.

Töm ugnen. Ta ut gallren och de andra delar av konvektion och placera dessa i en liten bassäng fylld med varmt vatten. Rengör gallren genom att tillfoga någon ammoniak till lösningen. Generellt bör en kopp ammoniak sättas till en liter vatten. Låt lösningen mjuka upp smuts på racket, och sedan skölja ammoniak. Använd vanlig tvål och en borste för att flagna smutsen från racket.

Spray

Spraya. Det finns rengöringsmedel som är särskilt utformade för att rengöra ugnar. Använd dessa genom sprayning av rengöringsmedlet på ytan av ugnen. Se till att du får renare i alla de svåra att nå platser inne i varmluftsugn, inklusive värmeslingor, golv av ugnen, väggarna i ugnen och ugnsluckan. Beroende på vilken typ av rengöringsmedel som du använder, kan du behöva använda en mjuk trasa för att ta bort envisa fläckar. I vissa typer av rengöringsmedel, å andra sidan, behöver du bara låta rengöringsmedlet verka flera minuter. Läs instruktionerna på baksidan av renare att få nödvändiga instruktioner.

Torka

Torka. Torka av smuts som ugnen renare har avlägsnats med hjälp av ett gammalt tygstycke, och att ta bort de sista resterna av ugnen renare. Se till att du inte använder vatten för att tvätta insidan av ugnen, eftersom detta kan orsaka rost på väggarna i ugnen. Om väggarna är fortfarande smutsiga, måste du ansöka på nytt i ugnen renare.

Kyl ner och stänga. Töm ugnen.
Kyl ner och stänga. Töm ugnen.

Använd självrengörande funktion. Vissa ugnar komma med självrengörande funktion. Använd dessa om enheten är ordentligt utrustade. Du kan även rengöra konvektionsugn naturligt genom att placera en pott inuti ugnen och fylla det med vatten och skivade citroner. Vattenångan kommer att hjälpa rengöra ytan av ugnen. Efteråt, låt ugnen svalna och torka sedan ugnen torr.

En varmluftsugn kan hjälpa dig att få delikatesser som suffléer och andra bakverk. Genom att hålla det rent och använda den på rätt sätt, bör du kunna förlänga livslängden på din ugn.