E2r

Hur att rengöra popcorn tak

70 lett till en ny trend i hemmet design

70 lett till en ny trend i hemmet design. Popcorn taket var en populär modefluga tillbaka då. På den tiden ansågs det svalt och rent häftigt men idag är det en mardröm. Detta är inte ens nämna hur svårt det är att faktiskt rengöra speciella stil av taket på grund av dess konsistens. Tja, kan det vara lättare för dig att enkelt byta ut taket med något mer modernt, så att du aldrig någonsin att rengöra den igen. Men, om du känner att denna stil kan göra en comeback snart, kanske du vill göra för att rengöra darn sak. Här är några tips på hur man lyckas rengöra denna mardrömslika tak.

Hur att rengöra popcorn tak. Se om den kan rengöras.
Hur att rengöra popcorn tak. Se om den kan rengöras.

  • Se om den kan rengöras. Innan tag de verktyg som behövs för att rengöra din popcorn taket, kommer du vill kontrollera om taket kan faktiskt rengöras. Först, om din popcorn taket gjordes under 70-talet då det kan vara fodrade med asbest. I det här fallet, överväga att ha det tas ner. Anlita en professionell entreprenör för jobbet. Asbest är en veritabel hälsorisk som inte bör underskattas. Å andra sidan, om ditt tak inte har asbest, kolla om du kan faktiskt rengöra den. Om det var spray målade på utan sandig konsistens, sedan när du kör en tandborste genom det, kommer det inte sprida och producera små partiklar så, så att du kan ordentligt rengöra det. Om den gör det, då du verkligen inte kan rengöra den och bör överväga att måla över det i stället.
  • Använd en utspädd ättika lösning. Vit vinäger kombineras med vatten, med en ranson av 1 del är att 3 är den bästa rengöringsmedel för din popcorn tak. Blanda lösning och blöt en svamp i den. Använd svampen för att skrubba hela taket. Om du bara rengöra en minut område på taket, då överväga att använda en tandborste för att tillämpa lösningen. Tandkräm, gummi sko blekmedel, och en kommersiell spray på renare är andra alternativa lösningar som du kan använda för rengöring.
  • Torka lösningen. Oavsett vilken lösning du använder, se till att ta bort det innan det torkar upp. Popcorn tak reagerar inte bra för fukt. Så, om du använder ättika eller kommersiell spray på renare, sedan se till att torka taket med en torr handduk så snart som möjligt, annars kan färgen lösas upp och bryta ner.
  • Överväg ommålning. Eftersom rengöring av särskilda taket är ganska utmanande knepig och kan inte ens vara möjligt att genomföra beroende på typ av ytan, kan det vara mer praktiskt att bara måla om hela taket. Dessutom är ditt tak egentligen omodernt nuförtiden.

Om du rensade framgångsrikt din popcorn tak

Om du rensade framgångsrikt din popcorn taket, så bra för dig. Du har gjort något som de flesta människor med samma typ av tak har underlåtit att göra. Å andra sidan, om du misslyckades, så oroa dig inte. Anlita en entreprenör och har det målas. Det är mycket enklare än att faktiskt anstränga och rengör darn sak.