E2r

Hur att reparera en elektrisk fläkt

Den elektriska fläkten är en av de mest användbara hushållsapparater

Den elektriska fläkten är en av de mest användbara hushållsapparater, och det kan ge ventilation ditt hus behöver utan att ta upp så mycket el som kommer att komma tillbaka för att hemsöka dig när räkningarna kommer in Till skillnad värmare, fläktar, och Honeywell radiatorer, den Fläkten är en lättskött enhet som kan kyla ner dig med bara en strömbrytare på en knapp. Liksom alla hushållsapparater, dock kommer en fläkt sönder ibland ner och fel. Innan funderar på att köpa en ny pendlande fan, här finns sätt att reparera fläkten själv.

Förbered verktyg

Hur att reparera en elektrisk fläkt. Kontrollera fläkten.
Hur att reparera en elektrisk fläkt. Kontrollera fläkten.

Förbered verktygen. Var noga med att förbereda alla de verktyg som du behöver för en reparation. Du behöver grundläggande verktyg som skruvmejslar, små brickor, eltejp och en multimeter. Dessa är lätt tillgängliga i de flesta ledande hårdvara butiker och depåer utbudet. För speciella fans som tornet fläkt och portabel fläkt, kan du behöva reservdelar och specialiserade redskap som finns tillgängliga från tillverkaren. De flesta fans, dock bara stöta smärre problem som oftast inte kräver helt nya reservdelar.

Kontrollera fläkten

Kontrollera fläkten. Börja reparationen genom att kontrollera fläkten och identifiera problemet. De vanliga problemområden för fläkten är bladen, den oscillator, och varvtalsreglering switch. Inspektera avseende sprickor i områden, smuts och skräp som kan ha fastnat runt känsliga skivmaterial switch samt frånkopplade ledningar och tecken på överhettning, t.ex. missfärgning och mjukas kanter som kan tyda på att en del har överhettats och har blivit mycket mjukt medan fläkten var i bruk.

Rengöring. I de flesta fall kan fläkten repareras genom enkel rengöring. Kontakten styrelsen för omkopplare kommer att sluta fungera när ett lager av smuts och damm hindrar de punkter metall kontakt från vidröra varandra och skickar elektriska impulser som kommer att driva fläkten. Den faktiska fläktbladsorganen rotatorer kommer ibland stannar på grund av friktionen som genereras av fallna skräp såsom herrelösa hårstrån. Tänk på att baksidan av fläktfunktioner att dra in luft, vilket innebär att mycket smuts ackumuleras i fläkten. Använd en mjuk handduk eller trasa för att ta bort smutsen.

Den elektriska fläkten är en av de mest användbara hushållsapparater. Reparera en elektrisk fläkt är relativt lätt.
Den elektriska fläkten är en av de mest användbara hushållsapparater. Reparera en elektrisk fläkt är relativt lätt.

Skärpning. Om du hör mullrande när fläkten är i drift, dra ut kontakten ur vägguttaget och ta bort gallret. Efteråt, använd en skruvmejsel för att lossa muttern och spinnaren. Detta gör att du kan dra ut bladen. Rengör axeln och motorhuset, och sedan återvända bladen. Dra åt nav och bultar för att förhindra bladen från att generera vibrationer. De flesta rumbling ljud är resultatet av wobbly fläktblad.

Replacement

Ersätter. Om fläkten har delar som har brutit ned, ta bort dessa noggrant. Se till att koppla loss ledningarna en efter en, speciellt om den brutna delen är i motorn. Köp nya reservdelar och använda dessa. Se till att justera växlarna och att dra åt skruvarna innan du monterar fläkten igen.

Reparera en elektrisk fläkt är relativt lätt

Reparera en elektrisk fläkt är relativt lätt. Nästa gång din elektrisk fläkt-K eller värmefläkt börjar svaja, föra oväsen, eller sluta arbeta helt, vet du vad du ska göra. Håll säkert under alla reparationer och se till att du inte arbetar med fläktar som är anslutna till elnätet.