E2r

Hur att reparera en kal fläck på en gräsmatta

En grön gräsmatta ger en avkopplande utsikt, och har en bar fläck som ser ut som en tunnhårig plats är inte attraktivt. Den bar fläck kan täckas med en annan uppsättning av gräs, men se till att det inte blir kalt igen, följ dessa steg:

Städa upp bar fläck

Städa upp bar fläck. Vanligtvis visas en bar fläck när jorden är för kompakt. Med hjälp av en kratta, ta bort torrt gräs och stenar från bar fläck. Sedan använda en gräsmatta raken, bryta mark upp. Om du har svårt att bryta upp, fukta det först med vatten. Tillsätt sedan lite kompost eller lerjord i den befintliga jorden och blanda ihop. Sedan jämna ut marken med resten av gräsmattan.

Plantera nya frön

Hur att reparera en kal fläck på en gräsmatta. Städa upp bar fläck.
Hur att reparera en kal fläck på en gräsmatta. Städa upp bar fläck.

Plantera nya frön. Du kan nu plantera nya frön för gräset. Strö fröna jämnt över plåstret. Du kan lägga till gödningsmedel för att hjälpa till i utsäde grobarhet och snabbare tillväxt. Om du använt kompost, då ett gödselmedel inte vara nödvändigt. Rake fröna i jorden, men inte alltför djup, och se till att fröna inte samlas på ett område bara. Lätt kliva på marken så att fröna är i kontakt med jorden, och det kommer inte att blåsas bort av vinden. Vatten fröna lätt, inte drunkna fröna eller över vattna som fröet kan springa iväg med det strömmande vattnet.

Nurture tills det blandas med resten av gräsmattan

Nurture tills det blandas med resten av gräsmattan. Fortsätt att vattna frön, hålla jorden fuktig, men inte blöt. För att undvika att fåglar från att äta fröna, kan du placera reflexfälten att skrämma bort dem. Undvik denna del av gräsmattan vid klippning tills att det har vuxit och är i samma höjd med resten av gräsmattan.

Prova andra alternativ

Prova andra alternativ. Om ett plåster inträffar på samma plats varje gång, och ingen mängd av gräsmatta reparation och sådd löser det, så kan du helt enkelt sätta en annan trädgård prydnad på det stället, såsom en sten fontän, en krukväxt blommande växt eller helt enkelt plantera en dekorativ buske . Detta kan även förbättra din gräsmatta, vrida en bar fläck i höjdpunkten av din främre gården.

Undvik ytterligare patchar

Nurture tills det blandas med resten av gräsmattan. Prova andra alternativ.
Nurture tills det blandas med resten av gräsmattan. Prova andra alternativ.

Undvik ytterligare patchar. Om bota de kala plåstret, sedan undvika ytterligare patchar genom att regelbundet vattna gräsmattan. Om orsaken till bar fläck är att barnen alltid kliver på det, då kanske placera stenar på gågator hjälper. Ibland, skuggiga områden hindrar gräset från att växa. Du kan välja en sort som växer även i skuggade områden. Om det inte finns någon sådan variation i ditt område, så kan du välja att sätta växter eller andra prydnader trädgård i området istället. Husdjur kan också orsaka vissa störningar i gräsmattan och kan vara orsaken till de kala fläckar. Du kan sätta ett staket runt ditt husdjur anvisad plats så att de kommer att undvika "skada" gräsmattan.

Dessutom, vid reparation av gräsmattan, se till att undvika den torra säsongen, som plantering kan vara opraktiskt. Tid plåster reparation och frö plantering under vårsäsongen.