E2r

Hur att reparera trasiga rör nipplar på varmvattenberedare

Många rör och nipplar rör (små kopplingar som förbinder två rör tillsammans) är gjorda av mässing eftersom mässing är en ädelmetall. Detta innebär att mässing inte kemiskt reagerar med syre och orsaka korrosion eller rostangrepp så mycket som andra metaller, såsom stål. Tyvärr är de flesta varmvattenberedare tank foder och rör gjorda av stål. Om de två metallerna berör varandra, bringar detta den mindre ädla stålet att korrodera eller rost. För att förhindra detta, många värmare använder en plast foder i tanken, vilket gör att mässing VVS röra ståltank varmvattenberedare, plast interiören kommer inte rosta eller korrodera. Om du har stål VVS, bör du inte installera en nippel mässing rör.

Hur att reparera trasiga rör nipplar på varmvattenberedare. Om du vill installera ett avloppsrör till T & P ventil (temperatur och tryck ventil skruvas in i toppen av tanken).
Hur att reparera trasiga rör nipplar på varmvattenberedare. Om du vill installera ett avloppsrör till T & P ventil (temperatur och tryck ventil skruvas in i toppen av tanken).

  1. Om du vill installera en avstängningsventil på dina varma och kalla linjer ovanför varmvattenberedaren, använd en nippel stålrör med en plast-foder.
  2. Om du vill installera ett avloppsrör till T & P ventil (temperatur och tryck ventil skruvas in i toppen av tanken), behöver du ett rör som inte kommer att frysa eller rosta. För detta kan du använda en nippel mässing rör eller en plast fodrad rör. Du kan också bifoga en koppar flex kontakt med ett kopparrör eller så kan du använda en galvaniserade rör.

Rörbrott bröstvårtor

  1. Stålrör bröstvårtor kan ibland bryta inuti den gängade portar på toppen av en varmvattenberedare. Detta orsakas förmodligen av rost, vilket gör det svårt att avlägsna den trasiga nippeln. Om du inte kan ta bort bröstvårtan, placera en platt skruvmejsel mot bröstvårtan och försiktigt slå handtag med en hammare för att böja stålring håller röret på plats. Vanligtvis kommer detta att lossa rost tillräckliga för att undanröja nippeln. Om du fortfarande inte kan ta bort den, försök skära stål stegpinnen med en liten bågfil blad. Var noga med att inte skära utanför gängorna på stål-ringen. Det borde vara lättare nu att bända ut den trasiga nippeln
  2. Innan du installerar den nya rörnippel använda ett rör kran för att rengöra gängorna på varmvattenberedaren porten. Sedan svepa nya rörnippel med Teflon tejp innan du sätter den. Kom ihåg att röret är oftast bara ¾ tum.

Rörbrott bröstvårtor. Stålrör bröstvårtor kan ibland bryta inuti den gängade portar på toppen av en varmvattenberedare.
Rörbrott bröstvårtor. Stålrör bröstvårtor kan ibland bryta inuti den gängade portar på toppen av en varmvattenberedare.

Byta rörnippel när du installerar en stav kombination av anod

  1. Om vattnet i ditt område är särskilt svårt, då är det en bra idé att installera en andra anod stav i din varmvattenberedare. Om din varmvattenberedare har en sexkantskruv på toppen av varmvattenberedaren, så har du en anod stav i din tank, och du kan enkelt installera en andra med hjälp av en stång kombination av anod. (Om det inte finns någon sexkantskruv på toppen av varmvattenberedaren, då din anod spö är antingen dold och du kan fortfarande installera en andra stång kombination av anod eller anoden stången installerad i din varmvattenberedare är en kombination anod stav, vilket innebär Du kan inte installera en andra anod stav.)
  2. Kombination anod stavar fästs under varmvattenuttag. För att kunna installera en stav kombination av anod, måste du ta bort det varma bröstvårtan vattenledning och ersätta den med en kombination anoden (se Anode stavar ). Ersättandet Kombinationen anod stavens nippel måste vara längre än isoleringen ovanpå vattenvärmaren-någonstans från 2 till 6 inches.