E2r

Hur att strippa och färga köksluckor

Köksskåp måste vara oklanderligt ren hela tiden

Köksskåp måste vara oklanderligt ren hela tiden. Om inte, kommer de verkar alltför jolleseglare och gamla gör dem olämpliga för köket. När denna tid inträffar, ersätter dem är inte den enda lösningen. En enkel strippning och färgning jobb kan göra dem värdiga igen för att vara i ditt kök.

Hur att strippa och färga köksluckor. Förbered för strippa.
Hur att strippa och färga köksluckor. Förbered för strippa.

Faktum ersätter smutsiga och gamla köksluckor är så opraktiskt med tanke på den tuffa ekonomiska situationen du kan uppleva idag. Men eftersom du inte kan stå åsynen och tänkt på att ha sådana skåp i köket, måste du göra något för att få dem att se helt nya och obefläckade igen. För att hjälpa dig med detta, här är några tips som garanterat vara effektiva för detta ändamål:

  1. Förbered för strippa. Identifiera vilken typ av finish dina köksluckor har och sedan köpa en strippa som är lämplig för skåpet du har hemma. Du måste förbereda några skyddande redskap såsom skyddsglasögon, skyddsglasögon och handskar. Dessa redskap är nödvändiga för att skydda dig från de kemikalier som finns i de flesta strippor.
  2. Förbered skåpet för strippning. Dra ut alla lådor i skåpen och ta bort dörrarna. Förbered resten av ditt kök för detta jobb genom att täcka räknarna samt golv.
  3. Pensla på strippan. Beroende på de anvisningar som strippan tillverkaren, borsta lösningen till skåpen. Sedan efter att ha lämnat stripper på skåpen, börja skrapa bort betsad eller måla om möbler. Upprepa detta steg tills alla skrapas bort från möblerna. Skölj skåp med en fuktig trasa och vänta tills de torkar helt. Gör detta på lådor och dörrar, alltför.
  4. Neutralisera träet. För att göra detta, tillämpa vissa trä blekmedel först till skåpen. Torka sedan av ytan med en blandning av en del vinäger och fem delar vatten. Detta måste göras för att ta bort färgen på föregående fläck på träet. När ytan blir torr, kan du lätt sand skåpen "yta samt dess delar.
  5. Stain skåpen. Få en fläck som har en nyans som lätt kan blandas med den tidigare fläck av skåpet. Sedan, med hjälp av en trasa eller en pensel, applicera fläcken till ytan. Applicera fler lager av fläcken tills att du är nöjd med färgen. Låt fläcken torka helt.
  6. Täta träytan. Använd en polyutherane trä sealer och tillämpa den med en pensel på skåpen. Detta innebär inte bara förstärka färgen på fläcken men också skyddar skåpen från fukt. När det torkar upp, kan du montera skåpet tillbaka igen.

Du behöver inte spendera några pengar längre bara för att få nya köksluckor för ditt hem. Genom att helt enkelt avsätta en dag eller så att göra en strippa och färgning uppgift, är det garanterat att skönheten i dina gamla köksluckor kommer till liv igen. Din enda investering här är lite av din tid och ansträngning.