E2r

Hur att ta bort fläckar från insidan av en toalett

Insidan av din toalett kan utveckla fläckar lätt

Insidan av din toalett kan utveckla fläckar lätt, speciellt om du inte rengör den så ofta. En annan orsak är de mineraler i hårt vatten. Mineralerna kan lämna rostiga fläckar eller avskum på sidorna av din toalettstolen och detta kan vara fula, särskilt om din toalettstolen har en ljus färg. Regelbunden rengöring kommer inte att kunna bli av med dessa fläckar, men det finns några saker som du kan göra för att eliminera dem. Ta reda på hur man tar bort fläckar från insidan av en toalett med dessa enkla steg.

Hur att ta bort fläckar från insidan av en toalett. Bakpulver och vinäger.
Hur att ta bort fläckar från insidan av en toalett. Bakpulver och vinäger.

  • Rengör toaletten. Det första du måste göra är att städa toaletten. Detta kommer inte att ta bort fläckar, men det är bättre att arbeta på en ren toalett i stället för en som är smutsig. Detta kommer också att hjälpa dig att se de fläckar som är svåra att ta bort. Efter rengöringen, inspektera fläckar att se hur tjocka de är och var de finns.
  • Bakpulver och vinäger. En av de saker som du kan göra för att ta bort fläckar toalett skål är att blanda bakpulver med vinäger och använda den som en rengöringslösning. Båda dessa ingredienser är populära för att ta bort fläckar och vitare ytor. Strö lite bakpulver på de områden av toalettstolen där det finns fläckar. Häll vinäger på de färgade områdena. Du kommer att märka att det blir bubblor. Vänta bubblorna att försvinna och sedan skrubba färgade områden med en pensel. De fläckar ska försvinna efter tandborstning.
  • Borax med citronsaft. Skiva en citron och ta bort fröna. Pressa citron i en liten behållare för att få saft. Lägg till lite borax till citron. Du behöver bara tillräckligt borax för att komma upp med en degig konsistens. Använd gummihandskar för detta. Få en gammal tandborste och doppa den i lösningen. Skrubba rengöringslösning på områden med fläckar. Om fläckarna är svåra att ta bort, sprida blandningen på de färgade områdena och lämna den ett tag. Efteråt, skrubba bort fläckar och de bör lossna.
  • Toalett renare. Det finns gott om kommersiella toalett städare som finns på marknaden. Ett av de mest effektiva rengöringsmedel för att avlägsna svåra fläckar är OxyClean. Köp OxyClean och följ instruktionerna på flaskan för korrekt användning. De kemikalier i lösningen kommer att fungera på de tuffaste fläckar att helt eliminera dem inifrån din skål. Du kan också använda OxyClean för ditt badkar, badrum väggar och golv, dörrar dusch och handfat.
  • Skölj bort rengöringsmedel. Efter avlägsnande av fläckar från toalettskålen, skölj skålen med varmt vatten för att avlägsna rengöringsmedel.


Följ dessa tips och du kommer att ha en ren toalett skål på nolltid

Följ dessa tips och du kommer att ha en ren toalett skål på nolltid. Det är bäst att rengöra din toalettstolen minst tre gånger i veckan för att förhindra uppbyggnad av fläckar och för att upprätthålla renlighet i ditt badrum. Låt inte fläckar att bosätta sig i bunken under en lång tid eftersom de kommer att bli svårare att få bort.