E2r

Hur att transplantera sågpalmetto

Saw Palmetto är en typ av en palm buske växt som växer främst i delstaten Florida. Det anses vara en liten planta som det kan endast nå upp till 5 meter i längd och storlek. Saw Palmetto är oftast ses under träden i närheten av oceaner och hav på grund av dess höga tolerans för salt vatten. Denna växt växer ganska långsamt jämfört med andra men är väldigt lågmäld som det kräver lite uppmärksamhet till ingen.

Är du intresserad av att transplantera en anläggning Saw Palmetto i din trädgård? Om så, läs vidare för att ta reda på hur.

Hur att transplantera sågpalmetto. Växt förhållanden.
Hur att transplantera sågpalmetto. Växt förhållanden.

  • Växt förhållanden. Saw Palmetto, med tanke på dess robusta kvalitet, gör transplantera det svårt. Det är därför det är viktigt att inspektera sitt tillstånd först. Leta efter en växt som är knappt ett år gammal och om möjligt, en som inte är över 2 meter hög. Uppfyller dessa krav kommer att transplantera enkelt inte bara för dig utan för anläggningen också.
  • Bästa tiden att plantera. Växter lider av chock när flyttade och gjorde att anpassa sig till nya miljöer. För att mildra effekterna, plocka en perfekt tid att transplantera dem så att de inte orsakar dem mer stress. För din Saw Palmetto, kommer en idealisk tid att vara under vårsäsongen eftersom detta ger det tid att bosätta sig i sitt nya hem utan de hårda strålar sommarsolen eller den kyliga frost på vintern.
  • Förbereda nya platsen. Vid omplantering, är det bäst att förbereda det nya området i förväg. Detta är ett annat sätt att minska chock. Tänk också att plocka en växt-gratis plats att även rikligt i solljus ändå erbjuder lite skugga. Dränering är viktigt också. Har det nya området redo genom att gräva ett hål något större än anläggningen. Blanda jorden som du har tagit bort med kompost och ställ åt sidan. Fyll hålet med kompost samt och vatten tills marken är mjuk och väl hydrerad.
  • Borttagning av anläggningen. När detta är gjort, försiktigt bort växten Saw Palmetto från sitt gamla hem genom användning av en trädgård spade. Börja med att göra en radie runt anläggningen och driver spaden i. Var noga med att inte trycka för mycket eller du kan skada sina rötter. Fortsätt att gräva tills anläggningen börjar vika. När det inte fortsätta, gräva fram roten kronan helt lösgör. Överför anläggningen omedelbart till sin nya plats och lämnar någon jord som kan ha hållit fast vid sina rötter ensam.
  • Transplantation. Börja omplantering genom att sätta växten Saw Palmetto inuti hålet. Fyll hål tillbaka med jord-och-kompost blandningen. Vatten när hälften redan har fyllts och tryck på marken ordentligt för att ta bort den från eventuella luftfickor. Återuppta fylla när vattnet rinner. När detta är gjort, göra ett fat-liknande ring runt anläggningen för att hjälpa vattenverket fångsten senare.
  • Underhåll. När du är klar, ta hand om den nyligen transplanterade Saw Palmetto genom att hålla den borta från direkt solljus. Fortsätt att göra tills anläggningen börjar vänja sig vid sin nya plats. Sätt gödsel under de första veckorna samt att ge det näring vidare.


Och där har du det, enkla tekniker som du kan prova att framgångsrikt transplantera en anläggning Saw Palmetto! Ha kul och lycka till!