E2r

Hur att växa syrener på höga höjder

Vet du vad syrener är

Vet du vad syrener är? Dessa träd som inte bara är vacker utan doftande liksom. De ger hisnande skugga och avskildhet speciellt under sommartid. Vill du uppleva detta lugn i ditt eget rum? Oroa dig inte för att de goda nyheterna är att dessa träd växer lätt på alla klimat och höjd.

Också, syrenerna behöver inte ha fullt underhåll och har låg dödlighet. De finns i flera varianter med färger som vitt, lila, blått, gult, och även flera färger.

För information om hur man odlar syrener särskilt på höga höjder, följ denna enkla guide.

Hur att växa syrener på höga höjder. Förbered tre viktiga saker.
Hur att växa syrener på höga höjder. Förbered tre viktiga saker.

  • Förbered tre viktiga saker: lila växter, spade och en all-purpose gödselmedel.
  • Köp det bästa utbud av lila växa. Fråga från din lokala trädgård leverans område de bästa syrenerna som är anpassade för att växa på höga höjder som den Royalty lila och kinesisk syren som växer upp till tio tusen fötter höjder.
  • Vet rätt plats och tid att plantera dina lila växter. Den bästa tiden att plantera dem är under de första dagarna av våren när jorden redan är uppvärmd och klar för odling. Tänk på att om du ställer dina växter för sent, kommer deras tillväxt slutändan begränsas.
  • Plantera dem på lämpligt sätt. Plantera dem på något förhöjda mark eller soliga sluttningar. Kontrollera syrenerna ha högst tio meter avstånd från varandra. Om du har en platt mark, oroa dig inte för dina syrener kommer fortfarande att växa. Allt du behöver är en mycket fin dränering och att rötterna förblir våt under så lång tid.
  • Odla jorden före plantering. Innan du planterar din lila, vara säker på att du har arbete på jorden i flera inches. Se till att rötterna vertikalt är utspridda så att dina lila växter kan producera ett knippe rötter nära markytan. Använd välgjorda matjord blandad med kompost för att hjälpa rötterna att ta upp vatten. Också utnyttja balanserad gödsel eller någon gödsel för att göra matjord effektiva innan plantering din lila.
  • Leverera tillräckligt vatten. Vatten lila växter varje vecka speciellt när de börjar blomma.
  • Tålmodigt vänta på dina lila växter att blomma. Kom ihåg att lila träd tar många år för dem att inrättas och slutligen producera tillräckligt med blommor för buketter.
  • Groom syrener tidigt eftersom de blir bruna. Syrener alltid blommar på deras tidigare års tillväxt. Det är därför som när du borstar dem i deras tidiga säsongen finns det tid för växterna att skapa sin nya tillväxt inför nästa års blommor.
  • Beskär på våren för att undvika igenvuxna buskar. Bli av stammar som är svaga, trasiga och död. För vart tredje år skära ned minst en tredjedel av sina äldsta stammarna. Detta tillåter luft och ljus att nå varje lila stjälkar.


Som ett tips om du vill växa lila träd som har starkare doft, söka efter äldre sorter eftersom vanligtvis nya sorter släpper mindre doft.