E2r

Hur bedömer en byggnad stiftelse

Stiftelser är just det - grunden - en byggnad är bara så stark som den grund att den sitter på. I den här artikeln kommer jag att fokusera främst på bostäder, eftersom de är de vanligaste, men kan enkla metoder tillämpas på alla fristående struktur. Det finns flera kontrollampa tecken på grund problem som är lätta att upptäcka, här är hur ...

Steg 1

Hur bedömer en byggnad stiftelse. Steg 1.
Hur bedömer en byggnad stiftelse. Steg 1.

Det första du bör kontrollera är de inre fönster och den allmänna området runt dem. Leta efter sprickor i gips nära de bästa två hörnen av fönstret. Det är de där de ska vara lätta att upptäcka och oftast köra upp och något i sidled i fönstret tills den når taket. Om Gips / sheetrock skyms av paneler, eller något liknande, och sedan dra tillbaka eller ta bort paneler för att få en klar bild av eventuella sprickor som kan vara där. Kontrollera också de två nedersta hörnen för liknande sprickor som löper ner till golvet. Sprickor visar någon form av strukturell stress eller skada. För att bestämma om det är en mindre eller ett stort problem, är det en bra idé att kontrollera alla fönster på detta sätt. Om mer har sprickor än inte, det är en anständig satsning att betydande fundament finns problem. Om bara en eller två fönster har sprickor, är det möjligt att skadan är mindre och lokalt. Många gamla hus och byggnader kommer naturligtvis bosätta sig på deras grundvalar och orsaka några mindre sprickor.

Steg 2

Mycket som tidigare, nästa sak att kolla är alla innerdörrar: sovrum, badrum, garderober. Markera var och en att se hur de öppnar och stänger, se om de alla stämmer jämnt med dörrkarmar. Om de inte stänga hela vägen, eller behöver tvingas att stänga helt, då är det ett möjligt tecken på fundament problem. Precis som i steg # 1, det handlar om hur många dörrar gör eller inte stänga ordentligt.

Steg 3

Den tredje sak att kolla är golven i varje rum. Ta en vanlig snickare nivå och kolla alla fyra hörn och centrum i varje rum i strukturen. Om golven är mer än något utanför nivå då grunden skador är möjlig.

Steg 4

Steg 2. Steg 3.
Steg 2. Steg 3.

Den fjärde och sista kontroll är det mest talande av allt. Försiktigt se över taklinjen och sidor. Märka om deras är några sjunkna fläckar på sidorna av taket. Titta noga längs toppen av taket linjen för att se om det finns några böjda eller krusade linjer längs taklinjen. Om det finns några sjunkna fläckar, då detta är en nästan säker tecken på grund skada. Om inte, så den befintliga grunden är förmodligen ganska fast.


Förhoppningsvis dessa enkla steg kommer att vara till hjälp i exakt assesing skick din byggnads fundament!