E2r

Hur beskära en kaktus

Beskärning en kaktus är inte roligt

Beskärning en kaktus är inte roligt. Det är verkligen en utmanande arbete att dra bort. Tänk dig att hantera anläggningens nålar. Du måste verkligen vara mycket försiktig att spara dina händer från att bli skadad. Här är några förslag på hur du kan väl beskära en kaktus

  • Bär din skyddsutrustning. Börja med händerna. Sätt på ett par stadiga handskar. Du vill inte de att röra dem med de där irriterande kaktus nålar. Du bör också se efter dina fötter genom att bära ett par slitstarka läderskor. Se till att de kaktus nålar inte kör igenom dem. Självklart bär sandaler rekommenderas inte. Det är verkligen smärtsamt när en av kaktus taggar hamnar i foten. Om du försöker att hantera en kaktus med mycket fuzz och nålar, överväga att sätta på en ansiktsmask. Inse att fuzz och nålar är luftburna. De kan lätt orsaka eller utlösa hudproblem. Så var försiktig.
  • Montera din beskärning verktyg i ett enda område. Detta kan spara tid och ansträngning. Du behöver inte flytta fram och tillbaka för att få vad du behöver. Börja använda dina klippverktyg och grensaxar. Ta bort extra segment eller kuddar av kaktus. Generellt är segmenten eller dynor kommer att komma ut ganska lätt. Så småningom kan du spade dem rakt in i en soptunna.
  • Försiktigt hantera segment eller kuddar som inte kommer ut lätt. Stöd dig med en tång. Se till att du får hålla segmenten eller kuddar med din tång. Rör aldrig dem med händerna. Vakta både dina handleder och händer medan du arbetar med detta. Eftersom du är nära kaktus, kan du enkelt fastna. Du kan också använda en kniv. Om du måste skära av några grenar från Agaves eller Ocotillo, ta fram sågen.
  • Veta när man beskära en kaktus. Timing frågor. Det är bäst att beskära under vintersäsongen. Varför? Under denna tid är en kaktus mer vilande. Dessutom tillåter vintern dig att bära tunga kläder. Den tunga kläder tillåter dig att skydda dig från att skadas när beskärning en kaktus. Naturligtvis kan du välja alltid att beskära en kaktus som helst. Bara Vidtag sedvanliga försiktighetsåtgärder så att du inte hamnar skada dig själv.
  • Vara medveten vem som är runt när du är beskärning en kaktus. Glöm aldrig denna regel, särskilt när man har barn i området. Du bör också vara vaksamma när du har några husdjur. Du vill inte att de skadas när de av misstag fastnar med kaktus.


Om du hanterar dessa små kaktus nålar

Hur beskära en kaktus. Bär din skyddsutrustning.
Hur beskära en kaktus. Bär din skyddsutrustning.

Om du hanterar dessa små kaktus nålar, vara mer försiktig. Likaså vara försiktig när du arbetar med fint fuzz. De kan lätt fastna i huden. De kan skada dig illa. Ta bort dem kan vara lite tufft eftersom det är ganska små. Och om en hel del av dem hugger på dig, kan du enkelt få sjuka. Ta dig till en läkare och söka lämplig medicinsk hjälp. Ta inte chanser. Det är alltid säkrare att varna dig.