E2r

Hur beskära otränade äppelträd

Äpplen kan ätas färska från trädet

Äpplen kan ätas färska från trädet. De är också konserverade, Juiced och används för att göra efterrätter som fruktsallad och äppelpaj. Växande äppelträd i din trädgård kan vara roligt och det ger dig färska frukter som du kan njuta av när som helst. Du kan också tjäna genom att sälja dina äpplen. Rätt vård behövs för ditt träd att växa ordentligt och bära frukt. Men det finns äppelträd som blir otränad. Ägaren kanske inte har tillräckligt med tid att beskära träden. Det finns flera nackdelar med en otränad äppelträd. Först blir trädet för högt vilket gör det svårt för dig att nå. Outbildad äppelträd tenderar också att ha massor av döda och skadade grenar. Dessutom kommer det att bli mycket svårt att hantera denna typ av träd. Det kommer inte längre att bära frukt eftersom det inte kommer att ha tillräckligt med solljus på mitten, eftersom de igenvuxna grenar kommer att täcka dem. Om din äppelträd bär läckra frukter, kanske du vill spara träd genom beskärning. Om det finns grenar som är under tio meter, så är det fortfarande möjligt att göra fruktträd björnen igen. Dock kommer detta ta en hel del tid. Beskärning bör inte göras på en gång. Detta kan ge stora sår i trädet och det kanske inte att kunna växa tillbaka. Den otränade äppelträd ska beskäras lite i taget och i etapper.

Här är stegen på hur man beskär en otränad äppelträd.

Hur beskära otränade äppelträd. Förbered de saker som du kommer att använda i beskärning outbildad äppelträd.
Hur beskära otränade äppelträd. Förbered de saker som du kommer att använda i beskärning outbildad äppelträd.

  • Förbered de saker som du kommer att använda i beskärning outbildad äppelträd. Dessa handskar, beskärningssåg och saxar beskärning. Du måste också använda stege för att klättra på trädet eftersom detta kommer att redan vara hög.
  • Välj tid att beskära. Den bästa tiden att beskära en otränad äppelträd är mellan månaderna mars och april. I väntan på rätt tid att beskära ditt träd, är det också bäst att skära någon träd eller buskar som täcker äppelträdet hindrar den att få fullt solljus och få god luftcirkulation. Ta bort ogräs runt trädet också.
  • Börja den första etappen av beskärning trädet. Den ideala formen av ett äppelträd är något liknande en inverterad glasstrut. Det bör vara bredare vid botten och tunnare på toppen, vilket nog har öppning för att tillåta solljus att gå genom centrum av trädet samt låt luft cirkulera ordentligt. Börja skära på toppen av tre gör det tunnare och skapa en öppning, som trädet behöver. Endast 1/3 av trädet ska rensas på det första steget. Detta för att förhindra allvarligt såra trädet. Den andra etappen av beskärning bör göras på nästa säsong. Beskära trädet för att göra det mer lätthanterligt. Kom ihåg att inte beskära trädet kraftigt. Liksom på den första etappen, beskära endast 1/3 av trädet. Detta är också samma på den sista etappen. Beskära trädet på tredje året genom gallring det. På den tredje etappen, kommer du troligen få kontroll på storleken på trädet och kommer att vara lättare för dig att hantera det. Ta rotskott som kan växa från rötterna.


När du får tillbaka kontrollen på din äppelträd, se till att beskära detta regelbundet för att undvika att bli otränade. Också alltid se till att rensa trädet från tjocka grenar på toppen så att solens ljus och luft att passera som behövs för att det ska bära frukt.