E2r

Hur bli av bikupor

Även bikupor kan vara en bra syn i din bakgård

Även bikupor kan vara en bra syn i din bakgård, kan de vara farliga i det långa loppet. Detta gäller särskilt om du har upplevt att få ett sting från ett bi eller två. När du hittar en i närheten av ditt hem, måste du bli av bikuporna innan det är för sent.

Hur bli av bikupor. Vet invånarna i bikuporna.
Hur bli av bikupor. Vet invånarna i bikuporna.

Att bli av kuporna är inte ett lätt jobb alls. Detta är för att inte nämna ännu att det kan vara farligt. Därför, när du råkar behöva ta bort bikupor i din fastighet, här är hur du kan göra det på ett säkert sätt:

  • Vet invånarna i bikuporna. Bestäm vilken typ av bee är bosatt i kuporna. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om bina kommer att sticka eller svärm när du kommer för nära dem.
  • Undersök bikuporna. Notera att det är säkert för dig att arbeta på små bikupor ensam. En större bikupa måste tas bort av proffs. I en trygg plats, undersöka hur stor bikupa är. Låt dig inte luras av några bikupor, som andra verkar bara en liten en när i själva verket resten av kupan kan döljas i ditt hem väggar, skorsten, och liknande.
  • Bär skyddande redskap. Det är viktigt att bära skyddskläder först innan du kommer nära bikuporna. Det är nödvändigt att alla delar av kroppen täcks tillräckligt väl. Detta gäller särskilt om du arbetar med bin som sticks.
  • Välj en bra tid för att slutföra uppgiften. Det är bäst att göra jobbet senare på eftermiddagen. Detta är den tid på dagen då bina är inne i kuporna. Eftersom du siktar på att döda bina senare i bilden, kommer denna inställning att vara till stor hjälp så att du kan vara säker på att du kan döda dem alla i ett skott.
  • Lugna bina. Ett bi rökare kommer att hjälpa dig att lugna ner bina inne i kupan. Detta kommer att göra att göra med dem enklare och bekvämare.
  • Döda bina inuti. Spraya ett insektsmedel inuti kupan öppning. Koppla bort hålet efteråt. När du är säker på att varje bee tas om hand, försiktigt bort bikupa. Placera den i en sopsäck och lämna den till återvinning.
  • Söka hjälp från proffs. För stora bikupor, är det bäst att ta hjälp av proffs. De vet rätt saker att göra för att lyckas bli av bikuporna för dig. De är beväpnade med rätt kompetens, erfarenhet och utbildning för att få detta jobb gjort framgångsrikt och säkert.
  • Kontakta en biodlare. Om bikupa verkar ha honungsbin, är det bäst att kontakta en biodlare. De kommer att vara vänlig nog att flytta bina från din bostad till deras. Eftersom en biodlare har de nödvändiga verktygen för att hantera stickande insekter, är han rätt person att kallas för den här typen av jobb.

Bin kan vara mycket svårt att hantera

Bin kan vara mycket svårt att hantera. Deras kraftfulla sting kan slå ut dig när du tar bort sina bikupor från din egendom. Därför vara mycket försiktig när att bli av bikuporna. Du kommer att vara den som blir lidande om du gör det inte rätt nog.