E2r

Hur bli av kanadensiska gäss

En kort tid sedan, inför min släkting en moralisk och juridisk kris

En kort tid sedan, inför min släkting en moralisk och juridisk kris. I ett försök att skrämma kanadensiska gäss (tekniskt kallas Kanada gäss) bort med ljudet av en BB pistol skott, eller kanske bara sticka en av de många gäss som hade insättningar pounds av avföring på hans egendom varje dag, oavsiktligt denna släkting sköt en kanadagås i huvudet, dödar den direkt på hans förorts egendom. Det var en moralisk kris, eftersom han aldrig hade för avsikt att döda ett djur, och en rättslig kris sedan döda en kanadagås kränker nordeuropeiska Flyttfågelfördrag. Till något ögonvittne, skulle det ha framgått att han avsiktligt mördade fågeln.

Vad som följde var en serie av motgångar som han försökte göra det bästa av en dålig situation utan att väcka någon uppmärksamhet. Ett försök att plocka fjädrar från kanadagås kom bara till nackdel för dem och till värdigheten av kvarlevorna, bortsett från att förstöra deras garage och effektivt mauling kadavret av en oskyldig kanadagås, åstadkommit det ingenting. Även denna episod bara ökat sin känsla av skuld, min släkting placerad sist av kroppen som en slarvig torped - i en container på lokal älgklubban, i skydd av mörkret.

Vad skulle han ha gjort för att undvika dessa olyckliga händelser? Otvivelaktigt många av er har haft problem som du försökte uppmuntra gaggles av kanadensiska gäss att vila, äta, bajsa och umgås på annat håll. Här är några användbara gås kontroll tips.

 1. Vallhundar. Om du kunde använda en lurviga följeslagare, överväga att äga en vallhund som en border collie. Så länge hundras bara jagar och besättningar gäss, snarare än att attackera för att döda dem, kräver detta alternativ inget tillstånd. Du bara trakassera de kanadensiska gäss, vilket gör din gård sämre för dem.
 2. Låt inte vem som helst mata dem. I linje med gästfrihet kan du aldrig bli av kanadensiska gäss om din familj eller andra matar dem på eller i närheten av din fastighet. Utfodring gässen är oansvarigt ändå, eftersom det uppmuntrar vilda djur för att utveckla beroende vanor.
 3. Lockbeten. Vettar kan vara förvånansvärt effektiv avskräckande av kanadensiska gäss.
  • Predator lockbete. Om du köper en hund är ur alternativet, kan du alltid köpa ett lockbete hund eller coyote att hålla i din trädgård. Genom att flytta runt varannan dag, kan du hålla möjligen kanadensiska gäss från din egendom.
  • Goose lockbeten. Vilken typ av gås lockbete skulle avskräcka gäss, frågar du? Den döda slag. Ingen kanadagås skulle ignorera åsynen av döda gäss. Djurkropparna skickar en naturlig varning till dem att marken är osäker för gäss. Efter allt, genom att skjuta en av dem, skulle ditt mål vara samma - att övertyga dem om att ditt land är osäkert. Detta sätt, har ingen fågel att dö. För att de gås lockbeten för att vara effektivt som avskräckande, ska du använda två av dem. De kan flyta på ytan av vatten eller placeras på marken.
 4. Förändrar ditt landskap. Kanadensiska gäss dras till stora öppna områden där ingenting skymmer deras synlighet av eventuella rovdjur. Genom att plantera låglänta och buskar runt gården (särskilt effektiv längs stranden av något vatten i anslutning till din bostad), kan du förvandla en gås fristad till en plats för obehag för dem.
 5. Använda ljud. Om du inte har något emot att lyssna till ljudet av olika vilda fåglar squawking ibland kan förinspelade distress ljud förstärkas över din egendom för att skrämma bort kanadensiska gäss som potentiellt skulle använda din fastighet som en landningsplats.
 6. Kemiska avskräckande. Användningen av naturligt förekommande, kan icke-giftiga kemiska agens på foderplats få dessa gäss från din egendom samt (t.ex. Rejex-den , vars aktiva repellerande ingrediensen finns i frukt).
 7. Söka tillstånd för att utöka dina alternativ Om du har uttömt möjliga icke-dödliga alternativ för att bli av med de kanadensiska gäss -. Och gässen fortsätter att orsaka skador på egendom eller innebära risk för människors välbefinnande - du kan söka tillstånd att utforska dödlig alternativ. Du behöver tillstånd från regeringen för att döda en kanadagås eller mixtra med sina ägg.
 8. Medkänsla för djurlivet. Du kanske inte på humör att överväga en medkännande inställning till de kanadensiska gäss som har omedvetet plågade dig. Men det är värt att reflektera över svårigheten att deras migration även utan du skjuter på dem. Vad är en liten tomt på gräs jämfört med en levande varelse? Även om min släkting var arg till den grad av fysiskt stickande en av fåglarna, kände han allvarlig ånger över att ha oavsiktligt dödat en. Innan du söker ett tillstånd att döda, se till att du är förberedd för ånger att dödandet skulle fällas. Om du inte har verkligen uttömt tillgängliga icke-dödliga metoder först, kommer du eventuellt att lägga en stor börda på ditt samvete.

Fastighets frågor om kanadensiska gäss fortsätter att eskalera

Hur bli av kanadensiska gäss. Låt inte vem som helst mata dem.
Hur bli av kanadensiska gäss. Låt inte vem som helst mata dem.

Fastighets frågor om kanadensiska gäss fortsätter att eskalera. Fler och fler av oss befinner oss inför en skock gäss som, trots sin gullighet, kan lätt förstöra egendom och grödor. Tack och lov, har icke-dödliga avskräckande metoder visat sig effektiv för många i liknande situationer. Din utrikesdepartementet av vilda djur kan ge information om jakttider, föreskrifter och tillstånd.