E2r

Hur bli av myggor naturligt

Köpa kommersiellt tillgängliga myggmedel är den första sak i åtanke för människor som vill bli av med myggor. Problemet är, det finns människor som inte kan använda dessa avskräckningsmedel. Deras hud är så känslig för kemisk-baserad produkt. Andra, däremot, är fan helt enkelt av naturliga sätt att bli av med allt.

Oavsett din anledning är, du säker kan bli av myggor naturligt. En av de många sätt är att använda växter.

Växter som stöter bort mygg

Hur bli av myggor naturligt. Växter som stöter bort mygg.
Hur bli av myggor naturligt. Växter som stöter bort mygg.

Att känna de växter som kan stöta bort myggor kan vara till stor hjälp om du fastnar i en ö eller skog utan något annat än växter. Nedan finns några växter som du kan använda för att hålla myggen borta och hur man använder dem:

  • Ringblommor. Erkänn det, gillar du inte lukten av ringblomma. Den kan ha en ljus gul färg, men dess doft är något du aldrig vill för en parfym. Myggor tänker på samma sätt. Att föra denna blomma med du kan redan stöta bort myggor. Men för bättre resultat, kommer att krossa några ringblommor och lägga den extraherade oljan till alkohol eller olja bas gör ett bra och naturligt sätt att bli av med myggor.
  • Rosemary. Denna ört ger krydda till tomatbaserade rätter. Det kan göra din mat mer intressant men denna ört är inte så intressant för myggor. De hålla sig borta från rosmarin olja. För att använda detta, måste du krossa lite rosmarin och utvinna olja ur den. Du kan också köpa färdiga rosmarin olja och njut av mygga-bite-fri kväll.
  • Kattmynta. Katter älskar denna ört men myggor hatar detta. Doften från denna anläggning kommer att skrämma bort mygg. Plantera detta i din bakgård eller ha det i din uteplats kommer vara ett bra sätt att bli av med objudna myggor.
  • Citronella gräs. Är du bekant med citronellaljus? Den olja som används för att göra dessa ljus kom från detta gräs. Ljusen är tända och brände upp i varv för att stöta bort myggor. Du kan prova att plantera citronella gräs. Men det växer till ca 6 meter, vilket inte kommer att vara så perfekt för en urban trädgård.
  • Kokosnöt lämnar. Torra kokos blad, när de förbränns, kan stöta bort myggor. Vissa platser i Sydostasien är förtjust i brinnande kokos blad när det blir mörkt för att stöta bort myggor borta från sina hus.

Andra naturliga repellants

Förebyggande. Ringblommor.
Förebyggande. Ringblommor.

Bortsett från växter, kan du också prova dessa tips om att bli av myggor naturligt:

  • Listerine. Ja, det munvatten varumärke. Vissa människor svär att lägga till några Listerine till en flaska vatten kan vara ett bra sätt att skrämma myggorna borta. Bättre ta reda på själv om det här fungerar. Du har inget att förlora, i alla fall.
  • Hinder. Installera myggnät-liknande skärmar för alla infarterna i ditt hus. Detta bör minimera antalet myggor som besöker ditt hus. Kontrollera att du använder ett nät med små hål så att myggor inte kommer att kunna passera igenom.

Förebyggande

Förebyggande, bortsett från att bli av myggor, är din bästa sättet att undvika att bli biten av denna insekt. Rengöring ditt hus regelbundet kommer att hjälpa. Tomma behållare med rent vatten regelbundet. Om inte, täcker dessa behållare ordentligt. Rent stillastående vatten är den bästa grogrund för myggor. Ge dem ingen chans att multiplicera kommer också att innebära mindre mygga problem i ditt hus.