E2r

Hur du återvinner sågspån som marktäckning

Kompost är en stor hjälp för trädgårdsmästare eftersom de bidrar till att upprätthålla fukten i jorden där dina växter placeras. Fukten skulle innebära mer näring för växterna och på samma gång, mer vatten. Det finns olika sätt att källan eller skapa kompost och har extra sågspån för att tjäna detta syfte är ett enkelt projekt. Denna artikel kommer att lista de enkla steg om hur du kan göra det extra sågspån som du har i mycket användbar kompost för dina väl älskade växter.

  • Insamling av sågspån. Självklart måste du börja med att ha rikliga mängder av sågspån. Merparten av tiden, skulle snickeri projekt hemma eller andra hem förbättring arbete med trä resultera i viss mängd sågspån. Den finhet av sågspån kan variera kraftigt - från spån till riktigt fint damm som du kan röra som sand. För den här artikeln, när vi säger sågspån, menar vi det extra fina versionen. Gå samla ditt sågspån och placera det i en torr säck.
  • Förbereda dina växter. När du har din sågspån redo, identifiera vilka växter du vill täcka in kompostmaterial. Merparten av tiden, erfarna trädgårdsmästare täcka med kompostmaterial ömtåliga föremål såsom blommande buskar eller grönsaksplantor. Samma med vissa blommande, ädla växter. När du vet vilka som ska täcka, strö eller täcka området med sågspån som är omkring en tum eller två i djupet.
  • Att göra det hela ännu. När du har sågspån på fabriksområdet, även det med handen. Inte väta sågspån och alldeles särskilt, prova ett djup som är så jämn som möjligt. En sak att undvika är att sätta sågspån på växt eller blomma sängar nära ett betongfundament. Eftersom sågspån är gjord av trä, kan det locka termiter till grundandet av byggnaden, vilket kan vara en mycket förödande och kostsamma problem. Om du har tillgång till ceder spån då detta inte skulle vara ett problem eftersom doften av ceder tall repulses insekter inklusive termiter.
  • Påfyllning din kompost. När du har dina växter täckt kompost, är allt du behöver göra är att regelbundet lägga sågspån till jorden sedan naturligt, kommer sågspånet spolas bort av både vatten och luft. Rörelser runt anläggningen kommer också att orsaka sågspånet att dispergera och sprida bort från anläggningen. Strö en tum av sågspån gång i månaden för att hålla ytan alla fuktiga och skyddade.


Hur du återvinner sågspån som marktäckning. Insamling av sågspån.
Hur du återvinner sågspån som marktäckning. Insamling av sågspån.

Sågspån som marktäckning blir riktigt kompatibel med sura växter såsom potatis, evergreens och azaleor. Syran i träet skulle absorberas av jorden så fördelarna är dubbel, i stället för bara den fukt och skydd.

En annan sak att komma ihåg är att du bara ska använda sågspån från obehandlat trä. Lackad, betsad eller på annat sätt behandlat virke kommer att medföra onödiga kemikalier till din anläggning. Detta är särskilt viktigt om du höjer örter och andra ätbara växter. Kontrollera att virket du ska använda är helt naturliga.