E2r

Hur du gör din egen kompost högen

Going green innebär att göra det mesta av din trädgårdsskötsel bakgård

Going green innebär att göra det mesta av din trädgårdsskötsel bakgård. Det handlar om att skapa en egen komposthög. Din egen komposthög kan ta med din stora intäkter, inte bara ekonomiskt, utan i att hjälpa främja en grönare miljö. Lyckligtvis finns det ingen komplicerad vetenskap som krävs för att bygga din egen komposthög. Här är de steg du behöver för att kunna skapa en egen kompost högen:

Hur du gör din egen kompost högen. Fukt och luftcirkulation.
Hur du gör din egen kompost högen. Fukt och luftcirkulation.

  • Struktur. Först måste du veta vilken struktur du vill ha din komposthög att ta. Vissa människor gillar att använda fat som de kan vända sig automatiskt senare, eller kärl sopor som är oanvända. Du kan även bara staket i en viss del av din vara och sedan bara skapa din kompost grop därifrån. Om du är mobil trädgårdsmästare, kanske du behöver en lämplig behållare som kommer att vara lönsamt för din trädgårdsskötsel och resande verksamhet.
  • Trench eller hål. Gräv ett hål eller dike, om du gör en komposthög som är fast eller lös. Kontrollera att det här är precis rätt storlek. Du kan börja med en liten rektangulär dike eller hål. Bara se till att du har möjlighet att behålla det du påbörjat och bara expandera senare. Se till att ditt hål är fri från onödig smuts eller element som kan innebära fara för din komposthög.
  • Fäktning. Återigen har det här alternativet om du gör en fast heap eller komposthög. Staket det med något så enkelt som hönsnät eller ens en fullfjädrad staket som kan omsluta det helt. Men när du gör detta, se till att det fortfarande finns tillräckligt med utrymme eller hål för ljuset att passera igenom.
  • Kompost innehåll. Det är bra med kompost pålning är att du kan få en hel del saker från ditt eget hem och överallt för att fylla upp den. Här är den korta listan av saker som du kan inkludera: växter, gräsklipp, trasor, papper, gödsel, tidningar, sågspån, okokt snörmakeriarbeten grönsaker, ogräs och döda blad. Dessa organiska material kommer säkert att göra det mesta av det hårda arbetet för dig senare en.
  • Tillbaka fyllning. Du kan använda en spade för att fylla upp diket med kompost innehåll som du har samlat in mest noggrant. Ryggen fyllningen måste vara så kompakt som möjligt så att du kan ta emot alla de objekt som du har valt att inkludera i din komposthög.
  • Worms. Inklusive maskar senare i ditt högen kan bara hjälpa för odling av jorden för dig. Så se till att du har dessa harmlösa kryp i din trädgård på nolltid.
  • Fukt och luftcirkulation. Ha lite fukt och luft cirkulation i form av vattna högen lite varje vecka och hål punktering speciellt när du är i ett slutet utrymme.
  • Turning. Turning kommer involvera antingen blanda komposthögen varje vecka eller åtminstone med hjälp av en tunna mekanism för att vända hela innehållet i automatiskt. Bara välja, beroende på den struktur du har initialt valt.


Det kommer också att hjälpa om du har möjlighet att ta itu med människor med liknande intressen att bygga kompost pålar och andra lika grön-vänliga aktiviteter. Du kommer också sannolikt att få en hel del användbara och praktiska råd från människor som gör samma sak. Några av deras upptäckter och egna upptäckter i att skapa dina komposthögar har förutsättningar att bli bättre trädgårdar och hem.