E2r

Hur du gör din egen trä fönsterluckor

Träluckor är bra tillägg till ditt hem eftersom de inte bara fungerar som en dekoration, men de tjänar en stor funktion i hemmet också. Dessutom ökar de ditt hem värde. Även om du kan köpa trä fönsterluckor, kanske du vill bygga några för ditt hem. Detta är ett projekt som är billig och mycket lätt att göra. Här följer du dessa steg för att vägleda dig att göra trä fönsterluckor:

  • Mät alla fönster i ditt hem. Detta är nödvändigt så att du kan köpa rätt material för projektet. När du har mätt fönstren, räkna antalet fönster du vill installera fönsterluckor till. Du kan gå till alla fönster eller bara de som står inför på gatan.
  • Samla allt material för ditt trä slutare projektet. Mängden material du behöver för att förbereda beror på storleken och antalet fönstren. Det material du behöver finns flera bitar av 1x4 inches av tydliga furu. För en enda slutare, behöver du nog klara furu för att göra åtta vertikala lameller och ett valfritt antal horisontella lameller. Du behöver också 16 en och en fjärdedel inches av däck skruvar för varje lucka, finslipning valfri produkt som bets, färg eller klarlack, och fyra två och en halv # 8 däck skruvar.
  • Skär material att börja bygga jalusier. Till att börja med detta steg klippa alla de vertikala lamellerna först och ställ dem åt sidan i en uppsättning av fyra lameller vardera. När detta är gjort klippa din horisontella bommar och dela dem i en uppsättning av två bommar vardera. Observera att den dubbarna måste vara tillräckligt lång för att täcka den färdiga slutaren alla i hela fönstret.
  • Montera trä fönsterluckor du gör. Eftersom du har klippt och parat allt material redan, kommer det att vara lätt för dig att montera dem. Till att börja med detta, lägga alla fyra vertikala lameller helst på en mycket plan yta och se till att de är uppradade rakt och det finns lika luckor inom varje spjäla. Sedan fastställa två knapar ovanpå arrangerade vertikala lameller. Skruva ihop dem med åtta av däck skruvar. Sedan vänder trä slutare över och skruva ytterligare åtta däck skruvar i den andra riktningen. Bygga övriga luckor med den nyskapade ett som din mall.
  • Avsluta yta trä fönsterluckor. När alla trä fönsterluckor är redo, är det dags att ge dem några sista handen. Sand dem först med medelhög slippapper så att alla skarpa kanter kommer att tas bort. När detta är gjort gäller ditt val av beläggning till träet. Applicera två lager av färg, färg, eller lack till luckorna för ett bättre utseende och känsla.
  • Installera färdiga luckor till Windows. När luckorna har torkat, installera dem i Windows. Be om hjälp så det finns någon att hålla slutaren för dig när du skruva fast den på fönstret. Vid montering av jalusier, se till att den är fodrad perfekt till övre och nedre raden i fönstret. Använd däck skruvar för att säkra luckorna på plats.


Du behöver inte längre behöver köpa dyra jalusier för dina fönster

Hur du gör din egen trä fönsterluckor. Mät alla fönster i ditt hem.
Hur du gör din egen trä fönsterluckor. Mät alla fönster i ditt hem.

Du behöver inte längre behöver köpa dyra jalusier för dina fönster. Med detta projekt guide kan du göra så många luckor som du vill för ditt hem. Notera, är detta projekt mycket enkelt för dig att följa och mycket billigt för dig att finansiera.