E2r

Hur du gör ditt hus uninviting till inbrottstjuvar

Inbrottstjuvar är opportunister och ynkryggar

Inbrottstjuvar är opportunister och ynkryggar - de kommer inte slå på hem som ser säker och trygg, men i stället gå för dem som ser att de är lätta att bryta sig in. De flesta inbrott sker under de tider då du inte är hemma, särskilt när du är på längre perioder hemifrån, som semester. Det enklaste sättet att hålla ditt hem säkert är så att det ser lika säker och uninviting som möjligt. Här är några steg för dig att tänka på när du säkra ditt hem från inbrottstjuvar och andra oönskade besökare.

  1. Gör en första undersökning av ditt hem. Innan du börjar göra inställningar, är det viktigt att försöka spana efter svagheter i din hemmiljö. Inbrottstjuvar gillar att gömma sig i höga buskar, så se till att du bli av med dessa. Inbrottstjuvar också vilja klättra i låglänta andra våningen fönster, så ta del av eventuella införselställen. Denna första undersökning kommer att fungera som vägledning för era säkerhetssystem.
  2. Installera ett säkerhetssystem. Det finns många hem trygghetssystemen finns på marknaden. Baserat på din första besiktning, välj den som är mest lämplig för de svaga punkterna i ditt hem säkerhet och din budget. Du kan välja mellan gör-det-själv installation eller att ha en professionell bevakningsföretag komma in och installera det åt dig. Se till att du har klistermärken och skyltar som anger att ditt hem skyddas av ett säkerhetssystem väl synlig - detta kommer att fungera som en sträng varning som kommer att avskräcka de flesta inbrottstjuvar.
  3. Välj bättre lås. Dörrlås skall vara av central-och nyckel-out sort, och det är också tillrådligt att få en deadbolt lås. Dessa är mer komplicerade och om tjuven måste ta mer tid och ansträngning plocka det, kan han ge upp och lämna. Välj lås som är svåra att fuska, och installera dem på alla dörrar och fönster. Se till att dessa är låsta innan du reser.
  4. Gör det verkar som det finns alltid någon hemma. Inbrottstjuvar attack hem de vet är lediga. Installera fotocell-belysning kommer att hålla dina lampor på natten och ge en illusion av att det finns någon hemma. Förhindra din post och tidningar från anhopning genom att ha en granne hämta dem medan du är borta. Installera rörelsesensorer och belysning säkerhet i din gräsmatta att skrämma bort inbrottstjuvar när de kommer in.
  5. Göra en säker kontroll av allt innan du lämnar. Innan du åker på semester eller lämna huset, se till att alla dörrar är låsta och att säkerhetssystemet är aktiverat. Dubbelkolla fönster och dörrar, och se till att alla dina värdesaker är dolda. Placera dem inte i uppenbara och lättillgängliga platser. Ju svårare det är att hitta, kommer längre tjuven tar att hitta den - det kan avskräcka honom från att ens försöka fortsätta inbrott.

Ditt hem är din fristad

Hur du gör ditt hus uninviting till inbrottstjuvar. Gör en första undersökning av ditt hem.
Hur du gör ditt hus uninviting till inbrottstjuvar. Gör en första undersökning av ditt hem.

Ditt hem är din fristad, och inget krossar känsla av komfort och trygghet du får hemma som ett inbrott. Håll dig själv och din familj trygg och säker genom att följa dessa enkla tips för inrikes säkerhet. Kom ihåg att om du är i tvivel om tillförlitligheten i ditt säkerhetssystem, är det bäst för dig att konsultera en professionell.