E2r

Hur du rengör torktumlaren s luddfilter

Luddfiltret av dig torktumlare kan enkelt samla en ansenlig mängd ludd med varje last din torra. Bara genom att regelbundet rengöra det kommer du försäkra din torktumlare kommer att arbeta i toppskick.

Här är stegen för att ordentligt rengöra torktumlaren s luddfilter.

Hur du rengör torktumlaren s luddfilter. Ta bort filtret från torktumlaren.
Hur du rengör torktumlaren s luddfilter. Ta bort filtret från torktumlaren.

  • Ta bort filtret från torktumlaren. Filtret behöver oftast vara vridna för att lösgöra låset. Kontrollera att kontakten tas bort från vägguttaget för att förhindra att maskinen oavsiktligt drift under rengöringen, om enheten är gasdrivna, stänga av gasledningen. Städa ur behållaren av ludd som kan komma in i avloppet.
  • Ta bort större klumpar av ludd hand. Om du inte har rengjort filtret under ganska lång tid, en enorm ansamling av ludd bör vara närvarande. Plocka bort det för hand avyttra sedan ordentligt.
  • Sänk filtret i varmt vatten. Skaka den bryskt att lossa envis partiklar. Blanda lite diskmedel i vattnet sedan skrubba metallnät.
  • Angående filtrets metallnät till rinnande vatten under en kran. Trycket bör rengöra eventuella kvarvarande rester. Om vattnet inte passerar genom fullständigt, rescrub filtret en gång till. Vissa tyger kan lämna en tunn, klar film som hindrar fluidpassage, hindrar maskinen från att fungera effektivt. Låt filtret lufttorka efteråt, eller använd en torr trasa för att torka bort fukt när du behöver använda apparaten omedelbart.
  • Relock filtret till torken. Kontrollera att filtret inte lossnar när maskinen är i drift. En utebliven eller dåligt installerade filtret kan introducera partiklar till den inre delen av torken, vilket gör det svårare att ta bort blockeringen när den inträffar.
  • Rengör filtret efter torkning några håriga djurtillbehör. Mattor, kläder och handdukar som används på hundar, katter eller andra pälsdjur kommer att innehålla massor av hår, som lätt kommer att täppa till filtret. Försök att skaka tvätten att bli av med så mycket päls som möjligt innan du sätter den i torktumlaren. Denna metod är också tillämplig för någon tvätt med lösa trådar och andra källor för igensättning.
  • Rengör ludd kanalen. Vissa ludd kan så småningom arbeta sig förbi filtret och täppa till kanalen. Avlägsna kanalanslutning och använda en dammsugare för att suga ut ludd och andra partiklar. Byt ut kanalen efter rengöring.
  • Rådfråga din torktumlare manual om du stöter på några problem. Om torktumlaren inte fungerar trots upprepad rengöring på luddfiltret, kan problemet ligga i övriga delar av maskinen. Handboken kommer sannolikt att ha ett avsnitt om felsökning som eliminerar möjliga källor till vanliga torktumlare problem. Om lösningen på problemet undgår dig, kan du behöva ta torken till en licensierad servicecenter för reparation. Du kan också hyra en tekniker för att rengöra din torktumlare för dig.


Om du inte gör för mycket tvätt, behöver du bara rengöra filtret var sjätte månad. Se till att inte skada filtret eller kommer du vara tvungen att köpa en ersättare.