E2r

Hur du stänger din träsk svalare för säsongen

Träsk kylare eller evaporativa kylare eftersom de formellt är kända är enheter som sval luft genom processen av avdunstning. Träsk kylare används ofta på platser där klimatet är varmt och / eller luftfuktigheten är låg. Jämfört med andra former av kylsystem som en luftkonditionering är ett träsk svalare mer kostnadseffektivt, sänker temperaturen naturligtvis tar in frisk luft till ett område, och tillför fukt till luften. Men träsk kylare kräver rikligt med vatten källa till processen avdunstning och en mer frekvent check-up för att fungera effektivt. Du måste förbereda din träsk svalare innan du använder den i början av våren, och i slutet av hösten när du ska sluta använda den. Även om du kan ringa tekniker för att starta och / eller stänga av din träsk svalare, kan du säkert göra jobbet själv. Följande är tips som hjälper dig att förbereda och stänga ner din träsk svalare för säsongen.

Hur du stänger din träsk svalare för säsongen. Ta bort de svalare kuddar och kontrollera eventuella fel.
Hur du stänger din träsk svalare för säsongen. Ta bort de svalare kuddar och kontrollera eventuella fel.

  • Koppla ur enheten. Se till att kylaren är bortkopplad från strömkällan.
  • Leta reda på vattenkälla och frikoppla vattenlinjen. Låt det rinna av helt för att hålla den från att frysa.
  • Ta bort de svalare kuddar och kontrollera eventuella fel. Korrekt underhåll av träsk svalare ingår frekvent kontroll av de svalare kuddar och deras regelbunden ersättning åtminstone varje eller varannan säsonger eller som behövs. Om du hittar någon spricka, missfärgning eller obehaglig lukt, har elektroderna bytas. Cooler kuddar är till stor del ansvarig för kyleffektiviteten därför är det viktigt att bevara dem rutinmässigt. Om inget fel hittas, tvätta kuddar, ram, och en hållare för att ta bort all smuts och skalor. Du kan använda samma kuddar för nästa säsong och när du installerar dem tillsammans med ramen och hållaren, se till att det inte finns några luckor.
  • Rensa ut allt skräp som har byggts upp i inredningen. För kalkavlagringar, använd ättika för att få dem lösta.
  • Lossa avtappningspluggen finns längst ner på kylaren så att vatten grundligt dräneras.
  • Tvätta filtren, pump, avtappningsplugg och bräddavlopp plugg.
  • Rengör exteriörer. Har rostfläckar målade om du ser något. Har taket och rensade hängrännor.
  • Kontrollera att motorns infästningar, fläktrem, och bultar ram är i gott skick.
  • Slå in kylaren med en tung plast eller återlämna den till dess ursprungliga behållaren. Har filter, pump, avtappningsplugg och overflow plug packade också. Stäng förpackningen eller behållaren ordentligt och placera den på en torr plats.

När din träsk svalare inte används

När din träsk svalare inte används, är det viktigt att hålla det täckt för att skydda enheten. Precis som du rengjort maskinen innan lagring, kom ihåg att ha den rengöras innan den används igen nästa säsong. Regelbunden rengöring av din träsk svalare kommer inte bara att öka kyleffekten, men kommer också att förlänga maskinens livslängd.