E2r

Hur du tar bort en trasig dörrhandtaget

En trasig dörrhandtaget är något du bör inte ta för givet

En trasig dörrhandtaget är något du bör inte ta för givet. Även om det inte verkar vara brådskande, kan en trasig dörrhandtaget vara en viktig fråga i ditt hushåll, eftersom det kan orsaka olyckor. Tänk om en familjemedlem blir fångad inuti ett rum och kan inte öppna dörren för att komma ut eftersom dörren knopp fastnat! Det kan skapa problem faktiskt, och det scenario kan även bli värre om de låsta inuti är små barn! Om du är förälder, du är den enda som ska ta på sig skulden när du inte stå ut med ditt ansvar som en god warden av ditt hus.

Hur du tar bort en trasig dörrhandtaget. Försök med en annan typ av nyckel eller skruvmejsel om dörrhandtaget våren inte bli släppt.
Hur du tar bort en trasig dörrhandtaget. Försök med en annan typ av nyckel eller skruvmejsel om dörrhandtaget våren inte bli släppt.

För att undvika dessa möjligheter, ta en trasig dörrhandtaget omedelbart. Här är tips på hur du gör detta:

  1. Först av allt, har följande material alltid praktiskt runt ditt hus: stor platt skruvmejsel, Philips skruvmejsel, liten platt skruvmejsel och Allen skiftnycklar. Även om det inte finns något omedelbart behov av dessa verktyg, är det klokt att ha dem i din verktygslåda hela tiden, eftersom du inte vet när de kan komma till hands.
  2. Därefter leta efter den anslutande krok som förbinder hårt handtaget och dörren. Kika in i hålet där dörrhandtaget är ansluten, och du kommer att hitta en liten öppning. Dörrhandtaget stammen finns i denna plats. Skjut den lilla platt skruvmejsel i hålet för att frigöra en fjäder som håller hårt handtag.
  3. Försök med en annan typ av nyckel eller skruvmejsel om dörrhandtaget våren inte bli släppt. Du kan göra en trial and error metod genom att försöka var och en av de verktyg du har runt tills du hittar den rätta passar för jobbet. Det finns dörrhandtag som behöver särskilda storlekar Allen skiftnycklar. Det är bra därför om du investerar i en uppsättning av dessa nycklar.
  4. Sakta lossa skruvarna med en platt skruvmejsel. Med några flera petar skruvarna gradvis falla en efter en. Vid denna punkt, få tag i insexnyckeln att släppa loss på dörrhandtaget handtaget. Om dörrhandtaget är den gamla typen, kanske du har svårare eftersom det kan ha flera uppsättningar o skruvar på sidorna. Se till att du tar bort skruvarna på båda sidor för att helt frigöra dörrhandtaget.
  5. Force Öppna ring dörrhandtaget (på basen av ratten) med en skruvmejsel. Dra bort att exponera stammen av dörrhandtaget. Titta noga om du fortfarande kan åtgärda det hela genom att bara dra åt skruvarna. Men om problemet är inte bara skruvarna fortsätter nedmonteringen hela bilagan från dörren.
  6. Lossa hela mekanismen helt ur hålet. Detta bör vara lätt att göra nu eftersom de inre delarna av dörrhandtaget är redan utsatta och du kan redan se vilken del du ska demontera först släppa av de andra delarna.
  7. Byt dörrhandtaget på en gång, särskilt om det är från en utanför dörren. Om inte ersätts snart nog kan du riskera säkerheten för hela hushållet vem som helst kan enkelt ange ditt hus utan dörrhandtaget som håller dörren.

Om du vill ersätta din dörrhandtag, är det bästa alternativet för dig att köpa de senaste modellerna. Detta gör att du inte kommer att ha svårt att leta efter delar när det behövs för reparation uppstår.