E2r

Hur får kohudar garvas

Hudar från djur används vanligen för att göra skor

Hudar av djur används vanligen för att göra skor, jackor, mattor och handskar. Orsaken är att det är svårt och går inte sönder lätt. Men garvning av skinn är också en hobby för vissa jägare och djurhållare djur. Dessa används som dekorationer och tjäna som minnen för jaktresor av jägare. Om du fick en ko och vill sola gömslet, de material du behöver är alun garvning lösning, härdning skjul och bord, salt, mink olja eller sadel tvål och skrapa eller en kniv.

Här är de steg du behöver följa i garvning en kohud:

  • Lay huden på ett stort bord med lurviga nedåt. Använda skrapor, knivar, ta bort köttet och fettet bifogas kohud. Eftersom en kohud är enorm, du måste ha mycket tålamod för att skrapa den. För att göra arbetet snabbare, kan du be andra att hjälpa dig med detta.
  • När detta är gjort skrapning, placera kohud i ett skjul för att hålla den från solen. Kontrollera att lurviga sidan är vänd nedåt sedan hälla salt på sidan utan päls. Se till att hela delen är täckt med salt. Saltning görs för att förhindra att kohud från att förstöra.
  • Härda kohud genom att lämna den under skjulet i ca 2 veckor. Vätska kommer att gå ut ur kohud i denna process. Du kan lätt tippa bordet där kohud läggs så att vätskan kommer att dräneras.
  • Sätt kohud i ett badkar och avlägsna saltet genom att tvätta den med rent vatten. Töm ut vattnet och tvätta kohud igen. Gör detta tills allt salt har tagits bort från kohud.
  • Lägg rent vatten till badkaret och låt kohud blöt. Detta kommer att göra kohud mjukna.
  • Få kohud från badkaret och placera den i en stor platt bord. Med hjälp av en skrapa eller kniv, ta bort alla kvarvarande kött och fett från kohud.
  • När allt fett och kött har avlägsnats från kohud, dränk den i en container eller en tub med alun garvning lösning. Lämna kohud indränkt i alum garvning lösning för ca 2 veckor.
  • Efter den angivna tiden, ta bort kohud från att blötläggas, försiktigt krama ur den för att avlägsna överflödig alun garvning lösning och tvätta den med rent vatten.
  • Applicera mink olja eller sadel tvål till kohud tills den är mjuk och följsam. Mink olja ger tillbaka oljan försvinner av kohud efter härdning och blötläggning process.


Hur får kohudar garvas. Lay huden på ett stort bord med lurviga nedåt.
Hur får kohudar garvas. Lay huden på ett stort bord med lurviga nedåt.

Du har nu din garvade kohud som du kan använda som dekoration i ditt hus. Du kan hänga på väggen eller lägga den på din rummets golvet som en matta. Tanning din kohud kan vara en lång process, men det kommer att fungera som ett minne från din jaktresa, som kommer att stanna hos dig i år. Du kan göra samma process på andra djurhudar som du får från dina jaktresor. Varje garvat skinn som du gör kommer att lägga till din gömma samling.