E2r

Hur förbereda sig inför en brand

Du vet aldrig när branden kommer att slå, så det är alltid bra att vara förberedd. Du vill att din familj ska vara trygg i händelse av att en brand slår ditt hem. Följ dessa tips för att förbereda för en brand.

Steg 1

Kontrollera din brandvarnare ofta. Din bästa chans att överleva en brand är att ha gott om varning. En bra brandvarnare varnar dig till en brand. Men det kan inte göra detta om det inte fungerar, och det är ditt ansvar att se till att brandvarnare i ditt hem är igång ordentligt. Testa dem månadsvis, om inte varje vecka. Och byta batterier i dem, oavsett vad, varje gång klockorna slår framåt eller bakåt. Detta kommer att säkerställa att det alltid finns ett fungerande batteri i brandvarnaren.

Steg 2

Hur förbereda sig inför en brand. Kontrollera din brandvarnare ofta.
Hur förbereda sig inför en brand. Kontrollera din brandvarnare ofta.

Ha brandsläckare händig. Vissa bränder kan kontrolleras och släcka med en brandsläckare. Om du kan stoppa elden innan den har en chans att resa, kan du spara många av dina ägodelar. För att förbereda för en brand, har minst en brandsläckare på varje våning i hemmet såväl som i garaget. Du kanske vill också bära en i bakluckan på din bil i händelse av en bil eld. Brandsläckaren bör hållas i en lättillgänglig plats där vem som helst - lång eller kort - kan nå den. Det bör inte täckas eller blockeras av något. Har din lokala brandkåren kontrollera dina brandsläckare regelbundet för att säkerställa att de kommer att fungera i händelse av brand. Och lära alla i din familj hur man använder en brandsläckare eftersom man aldrig vet vem som kommer att behöva använda den.

Steg 3

Ha en plan för nödutgång. Din familj är inte alltid tillsammans när de är hemma. Så det är inte troligt att ni alla kommer att kunna gå ut ur huset tillsammans. Du måste ha en plan för nödutgång som hjälper dig familjen att förbereda sig för en brand genom att lämna ditt hem snabbt och säkert. Välj en mötesplats där din familj kan möta från elden, och köra några tränings övningar. För två våningar hem, kanske du vill ha brandstegar i sovrummen så att, i händelse av att en hall är uppslukade i lågor, kan familjemedlemmarna ut genom fönstren. Påminn din familj att lämna allt bakom sig och bara fokusera på att få ut ur huset. Ägodelar kan ersättas - liv kan inte.

Steg 4

Ta inventering av ditt hem. En brand kan fullständigt ödelägga en familj. Däremot kan du förbereda för en brand genom att göra en lista på de punkter i ditt hem. Ditt försäkringsbolag kan sedan enkelt byta ut dina objekt, och du kommer inte att lämnas göra en lista över vad du förlorat efter en sådan traumatisk upplevelse. Håll din inventarielista aktuellt och ta bilder av dina ägodelar. Hålla listan vid en familjemedlems hus eller i ett värdeskåp, borta från ditt hem.

Steg 5

Ha brandsläckare händig. Ha en plan för nödutgång.
Ha brandsläckare händig. Ha en plan för nödutgång.

Gör kopior av dina värdefulla dokument. Du kan också förbereda för en brand genom att säkerhetskopiera din dator, bilder och juridiska dokument. Gör kopior av något som skulle vara jobbigt att byta, om inte omöjligt. Sådana saker kan omfatta testamenten, handlingar eller intyg investeringar. Du bör också kopiera alla dina digitala fotografier på en cd och förvara CD borta från ditt hem, antingen på en familjemedlems hem eller i ett värdeskåp. Dessa minnen är oersättlig, så det är bra att ha ett par exemplar.

Steg 6

Se till att du omfattas. Du kan anta att ditt hem har brandförsäkring, men många familjer är chockade över att upptäcka att de inte är täckt för alla (eller några) typer av bränder. Bekanta dig med din hemförsäkring planen och se till att du har fullständigt brandförlopp täckning.

Steg 7

Ha en nödfond. Vid en brand kan du inte kunna hitta din plånbok eller handväska. I så fall måste du ha lite pengar att leva på tills din försäkringsskada går igenom. Du kan hålla ett kreditkort på en familjemedlem hus, eller du kan ha en separat fond hos din bank att du samtycker till tillgång endast i nödsituationer. Du ska vara tacksam för att ha något ställa undan när katastrofen är ett faktum.