E2r

Hur hälen i baby träd

Så du var redo att plantera dina nyförvärvade bebis träd

Så du var redo att plantera dina nyförvärvade bebis träd. Du hade redan samlat alla dina material och utrustning, sätta på dina arbetshandskar och var redo att huvudet utanför men din trädgårdsskötsel sessionen lades på is av någon anledning. Verkligheten är nu, kommer du inte att kunna plantera dem för ett par dagar. Du tar av dig handskarna och lagra verktyg, men när du vänder din uppmärksamhet tillbaka till ditt barn träd, du plötsligt inte vet vad de ska göra med dem. Går de i en låda under sängen eller möjligen i kylen? (Neither.) Du måste göra något speciellt för att bevara dina växter. Här är hur man hälen i baby träd:

Hur hälen i baby träd. Krängande i barnets träd.
Hur hälen i baby träd. Krängande i barnets träd.

  • Heel-effekt. För er som aldrig har stött på uttrycket förut, "till hälen i" betyder att täcka upp något och så i samband med plantering, till hälen är att täcka upp din bebis träd. Som tidigare nämnts, om du inte kan plantera dina barn träd direkt, måste du hälen dem i. Detta kommer att hjälpa till att hålla dem vid liv och stark när du är redo att placera dem i en mer permanent plats.
  • Om att plantera. Även om det bara kommer att vara tillfällig, behöver den plats där du väljer att hälen på dina växter som skall beslutas med logik och pragmatism. Till att börja med, desto närmare är det att den slutliga plantering område, desto bättre. Den typ av jord du använder spelar ingen roll liksom. En bra trädgårdsarbete jord borde göra susen. Se till att det också är strategiskt placerad i direkt solljus eller några starka strömmar av vinden. Vissa djur kan försöka att mumsa på ditt barn träd så se till att du har möjlighet att skydda dem från hungriga critters.
  • Återfukta. Det är viktigt att du håller dina barn trädens rötter som fuktig som möjligt innan plantering. Du kan göra detta genom att sänka ned rötterna i en hink med vatten, företrädesvis vid rumstemperatur. När de är krängt in, se till att de får rikligt med vatten dagligen, men inte så mycket att jorden och rötterna blir fuktig. Byt jord om det kommer till detta.
  • Krängande i barnets träd. Till att börja med måste du gräva en vinklad eller V-formad ränna. Du vill att det ska vara tillräckligt djup för att skydda dina rötter men samtidigt, vill du inte att gräva för djupt och gör det omöjligt för dig att få ditt barn träd ut. Således, att försäkra att du har lossat marken nog blir viktigt också. Ordentligt utrymme ut dina växter (cirka sex inches isär) så att rötterna inte växer in i varandra och blir intrasslad. Återigen, se till att du har en kompakt jordlager som täcker dina rötter.


Krängande i baby träd är enkelt och ett bra sätt att bevara dina växter innan du är redo att permanent lägga till dem i din trädgård. Ta del av de steg och tips ovan och dina växter bör vara fina tills du är redo.