E2r

Hur kan man hantera unremovable skärmar i fönster tvätt

Fönster skärmar används ofta i hemmen idag eftersom dessa skärmar låter husägare öppna fönstren utan att låta insekterna in i huset. Vanligtvis kan fönstret skärmar lösgöras från de faktiska fönstren för att underlätta enklare rengöring. Om skärmen fönstren i ditt hus inte kan avskiljas från fönsterkarmar, men här är några steg för att rengöra fönstren.

Hur kan man hantera unremovable skärmar i fönster tvätt. Om du bor i blåsiga områden.
Hur kan man hantera unremovable skärmar i fönster tvätt. Om du bor i blåsiga områden.

  1. Blötlägg. Ta din trädgård hus och spraya fönstret skärmar med mycket vatten. Om fönstret skärmar inte har rengjorts under en lång tid eller om du bor i områden med mycket damm och sol, bör du fokusera en starkare ström av vatten på fönstret skärmar. Detta kommer att mjuka upp smuts som har byggts upp i mellan utrymmen i skärmen så att smutsen kommer att bli lättare att ta bort senare.
  2. Skrubba. Därefter tar en stor svamp som har fuktats med vatten. Lägg till lite diskmedel eller hushållet rengöringsmedel som du väljer. Kör svampen över skärmen i en lång vertikal rörelse, med början från toppen till botten, med början från den vänstra sidan av fönstret skärmen till höger sida. Se till att du inte trycker på svampen för mycket på skärmen, eftersom skärmen kan rippa eller riva när för mycket tryck appliceras. Om skärmen är fäst till ett gångjärn och kommer att öppna upp, rengör den andra sidan av skärmen samt så att smutsen på den andra sidan av skärmen kommer att rubbas samt.
  3. Hörn. Ramen för skärmen och hörnen kan rengöras med svamp också. Du måste lägga lite mer tryck i dessa delar, eftersom dessa delar har sprickor där damm och smuts kan ansamlas. Även dessa delar av skärmen fönstret är kraftigare. För att ta bort envis smuts i hörnen på skärmen fönstret, blöt en gammal tandborste i vatten och tvål och använda den för fläckborttagning på skärmen fönstret.
  4. Skölj. När du har tagit bort all smuts, använd trädgårdsslang att spraya utanför fönstret skärmar och att skölja bort rester av tvål i skärmen. Gör detta i minst tio sekunder på varje sektion av fönstret skärmen, så att alla spår av tvål är borta. Ibland tvål fläckar skapar ränder på aluminium ytan på skärmen, om den inte sköljas ordentligt.
  5. Tryck. Att torka fönster skärmen, använd en mjuk handduk att trycka hela ytan på skärmen, från toppen till botten. Tapping kommer rubba de pärlor av vatten som har samlats på skärmen, medan handduken kommer att absorbera de envisa vattendroppar.

Om du bor i blåsiga områden

Om du bor i blåsiga områden, kan även regelbundna fönstertvätt inte hålla dina skärmar helt ren. Använd en dammsugare för att avlägsna smuts i mellan rengöringar. Dammsugning dina fönster skärmar kommer också att minska smuts som du behöver för att snylta på när din schemalagda fönsterputsning dags.