E2r

Hur kan man minska eller eliminera fläckar i uppfart

Uppfart kan vara en av de mest förbisedda platser i ditt hem när det gäller städning. Även uppfarten behöver inte vara helt obefläckade, är det viktigt att regelbundet se till att det inte har fula gas-och oljefläckar. Så om du är ute efter att hitta sätt att minska eller eliminera fläckar på din uppfart, här är några tips som hjälper dig ut:

Hur kan man minska eller eliminera fläckar i uppfart. Fyll i sprickor och hack på din uppfart.
Hur kan man minska eller eliminera fläckar i uppfart. Fyll i sprickor och hack på din uppfart.

Fyll i sprickor och hack på din uppfart. Sprickor och hack kan fånga i smuts och olja, och det skulle göra din uppfart svårare att rengöra. När du har rengjorts din uppfart, täta i sprickor med en kommersiellt tillgänglig tätningsmedel.

Rengör alltid olja omgående. Olja kan vara ganska lätt att rengöra, så länge det behandlas direkt. Du kan ta bort olja i din uppfart med något så enkelt som moppning upp med hushållspapper och tillämpa vissa diskmedel på resten. Låt diskmedel inställd på fläcken i 24 timmar och gnugga bort det efteråt. En effektiv diskmedel märke kan du prova är Ultra Dawn diskmedel full styrka.

Använda grundläggande rengöring leveranser. Du kan välja att använda kommersiellt tillgängliga rengöringsmedel som du använder runt resten av huset. En högt rekommenderar produkten Super Clean.

Rengör alltid olja omgående. Använda grundläggande rengöring leveranser.
Rengör alltid olja omgående. Använda grundläggande rengöring leveranser.

Det finns också några produkter som är speciellt utformade för att rengöra betong och andra hårda golv och ytor. Några av de populära varumärken Swarfega olja och fett Remover, Clarke Betong Cleaner, Screwfix General avfettning och lösningsmedel renare och Gunk Uppfart Cleaner.

Den allmänna regeln är att använda ett objekt som absorberar överflödig olja först, och sedan torka upp resten efteråt. Ett objekt som du kan använda för att absorbera överflödig olja är lera kattsand (köp den billigaste du kan hitta, låt det sitta på fläcken för 1-2 dagar). Återstoden kan sedan behandlas med fotogen.

Använd bruksföremål för rengöring din uppfart. Det finns några överraskande poster runt huset som befinns vara effektiva vid rengöring fett fläckar och fläckar i betong. Några exempel på dessa poster ingår cola (lämna den på natten på fläcken, och skölj sedan av med rengöringsmedel) och bakpulver eller sågspån (tillämpa den på fläcken för att absorbera olja, sedan skrubba med en styv borste).

Använd speciellt formulerade kemikalier. Om fläcken är särskilt svårt att ta bort, kan du välja att använda saltsyra eller trinatriumfosfat. Dessa är starka kemikalier och måste hanteras med stor försiktighet, så se till att du läser instruktionerna och följ de säkerhetsföreskrifter när du använder dem.

Hyr en makt bricka. Om din uppfart är särskilt smutsig, kan du välja att hyra en makt bricka från en järnaffär. Olika faktorer bör beaktas när man väljer vilka makt bricka som ska användas. Några av dessa är trycket hos strömmen brickan (minst 3.000 psi), flödeshastigheten (minst 4 liter per minut), och temperaturen på vattnet för att använda (använda kallt vatten för lätta rengöring och varmvatten för tung -duty rengöring).

Kom ihåg att den bästa tiden för att eliminera fläckar i din uppfart är om fläckarna är fortfarande nytt och fräscht. Om du följer dessa tips, skulle du vara säker på att hitta extra nöje i att köra in på ditt garage. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!