E2r

Hur kan man vara säker runt el

Elektricitet är den viktigaste upptäckten genom tiderna

Elektricitet är den viktigaste upptäckten genom tiderna. Föreställ våra liv nu utan bekvämligheten som väckts av denna makt genererande system. Det är som att gå tillbaka till stenåldern när allt var pitch black på natten och varje enkel uppgift gjordes manuellt. Men som i allt, el, en stor uppfinning kan det vara - kommer med lite priset. Det kan döda vem som helst som inte är försiktig i hanteringen det.

Hur kan man vara säker runt el. Ground ditt elektriska ledningar.
Hur kan man vara säker runt el. Ground ditt elektriska ledningar.

Vet de säkerhetsåtgärder som du bör ha i åtanke när runt el. Läs på.

  • Se till att du är torra vid hantering elektriska prylar. Till exempel, om du ska dra eller röra eluttag och sladdar torka händerna mycket väl och hålla fötterna torra.
  • Ground ditt elektriska ledningar. För att förhindra elektriska stötar, många elektriska apparater kommer med trådarna som du behöver för att begrava under jord eller ansluta till vissa bilagor i huset som nedgrävda i marken, så en kran. Läs bruksanvisningen innan du gör grundstötningen.
  • Hyr en behörig elektriker för att installera dina ledningar hemma. Se till att de elektriska ledningarna som ska installeras har rätt storlek och rymmer effektbehovet i ditt dagliga hushållet verksamhet.
  • Reparera hängande kablar och utsatta sladdar, eller byt ut dem vid behov. Dessa ledningar är källor till elektriska stötar och samtidigt göra ditt hus benägna att brand. Har en eltejp tillgängliga hela tiden så att du lätt kan åtgärda dessa problem omedelbart.
  • Torka upp mycket väl efter att ha kommit ut ur duschen innan du stänger av varmvattenberedaren eller fön. Detta bör leda till oro för alla. Mycket ofta, folk har bråttom att komma ut ur duschrummet särskilt när de kör sen till jobbet. Många elstöt olyckor händer precis efter man får ut ur duschen. De skynda och utan att tänka, de kopplar värmaren, blow hårtork eller rakapparaten i all hast. Detta är ett säkert sätt att få elektriska stötar som hela kroppen fortfarande är våt och du vet att den bästa ledaren av elektricitet är vatten.
  • Genomföra en periodisk kontroll av dina elektriska installationer. Bjud in en behörig elektriker om det behövs. Inspektera alla uttag, belysning, brytare och förlängningssladdar. Kasta illa slitna elektriska apparater.
  • Reparera elektriska apparater omedelbart när det finns vissa problem med hur det fungerar. Också se upp för rostande delar, till exempel på kroppen för kylskåp eller luftkonditionering. Det hade varit nyheter om olyckor där en person med våta fötter omedvetet rört en rostande dörr kylskåp och fick roboten till döds.
  • Stäng av brytare på en gång om du luktar bränt och ändå ingen i huset och i närheten är rökning eller matlagning. Inspektera hela huset innan du slår på strömmen igen.
  • När en apparat är överhettning, stäng av den. Om en kontakt är varm, ta bort den från uttaget.
  • Ha en effektiv och uppdaterad brandsläckning enhet hands hela tiden. Lägg den i en strategisk plats i huset där du kan bara ta den om bränder som orsakats av kortslutning, överhettning och liknande.

Det är inget fel om du antar säkerhetsåtgärder hela tiden för att undvika olyckor med el. Strunt Om andra personer kommer märke du som alltför noggrann och besatt. Som de säger, är det bättre att vara säker än ledsen.