E2r

Hur klä i sammet

Velvet gör möbler ser mer sofistikerad

Velvet gör möbler ser mer sofistikerad. Det ger stil och klass. Precis som alla andra tyg, är sammet lätt att klä möbler.

Hur klä i sammet. Samla nödvändigt material.
Hur klä i sammet. Samla nödvändigt material.

Här är ett enkelt och lätt sätt att klä i sammet.

  • Samla nödvändigt material. Du behöver ett måttband, häftpistol, häftning trådar, hammare, skruvmejslar, tänger och sammet trasa. Dessa material finns i järnhandeln. Du kan köpa din sammet trasa i tyg butiker. Du kan välja mellan en mängd olika färger. Se till att du köper en massa tyg. Det är bättre att ha extra tyg. Du kan använda den extra tyg för att göra örngott eller gardiner. Kontrollera att sammet är exklusivt för klädsel. Andra typer av sammet kan inte användas för stoppning. Fråga försäljning kontorist om sammet kan tvättas i maskin och torkas i låg värme. Om det är, då sammet kan användas för stoppning. Det finns också olika typer av sammet efter vikt. Välj det medium vikt sammet. Det är lättare att klä än tung vikt sammet.
  • Mät möblerna du vill att din sammet ska kläs. Om du är tapetserade en hel soffa, mäta varje del för sig. Ta del av mätningarna. Du kanske vill rita dina mätningar på brunt papper. Detta kommer att vara din guide när du klipper ut tyget.
  • Om du reupholstering dina möbler, ta bort tyget. Ta försiktigt bort spik eller häftklammer ledningar. Tyget kommer att fungera som din guide när du klipper din sammet.
  • Skär sammet. Om du har en skiss av delarna, kan du lägga den på din sammet och använda den som en stencil. Se till att du lämnar en ersättning när du skär ut sammet. När du reupholstering, använd tyget du bort som din stencil.
  • Tapetsering. Du ber om hjälp vid montering av sammet. Om du är tapetserade själv, bifoga sammet ordentligt på ena sidan. Dra sammet på den andra sidan. Kontrollera att det inte finns några bottnar. När du drar, bifoga sammet till dina möbler. Använd häftpistol att fästa sammet. Du kommer att behöva säkra häfta ledarna med hammaren. Om någon kommer att hjälpa dig, be personen att hålla sammet säkert på möblerna. Detta sätt, om du gör ett misstag, kan du justera den andra änden. Om du inte har en häftpistol, kan du använda en hammare och spik istället. Om du är permanent stoppning sammet på dina möbler, se till att sammet är spänd. Dock inte över sträcka sammet.
  • Spraya sammet med speciella sammet lösning. Detta steg är valfritt. Du kan välja att spraya sammet med särskild lösning. Särskilda sammet lösningar finns i tyg butiker. Detta hjälper till att bevara sammet. Det gör även rengöringen lättare.


Kom ihåg att köpa fler sammet tyg

Kom ihåg att köpa fler sammet tyg. Använd extra sammet trasa för att göra örngott. Eftersom sammet kan tvättas, kan du ta bort klädseln för att tvätta sammet locket. Tvinga inte de krampa trådarna off. Ta bort dem försiktigt med hjälp av en vass kniv för att lyfta ut dem.