E2r

Hur köper BBQ rökare

En BBQ rökare skiljer sig från en grill i två viktiga avseenden

En BBQ rökare skiljer sig från en grill i två viktiga avseenden. En rökare kockar med indirekt värme vid en mycket lägre temperatur än en vanlig grill, och det kräver mycket mer ved, vanligen i form av flis eller bitar, för att producera en stadig tillförsel av rök över långa tillagningen. Det finns flera olika stilar av BBQ smokers, och vad du ska köpa beror på din budget och vilken kapacitet du behöver.

Det finns flera stilar av rökare. Låt oss beskriva dem, börjar med den billigaste:

  1. Jag började med en billig rökare. Det är ungefär 20 "i diameter och drygt tre meter hög. Den har en välvd topp med en temperaturmätare som bara säger kallt, varmt eller hett. Invändigt har den två porslin kokkärl, en för kol, en för vatten, plus den har en grill. Den är tillverkad av tung stansad plåt. Det är lämpligt för användning som en rökare. Träkolet tillför värme och producerar betydande rök när den är lastad med trä bitar på toppen av träkol. Du kan fylla den hängande porslin pan med vatten och sätta vin, örter eller andra smakämnen i den. Det kommer att fungera som en långpanna och kommer att producera hög luftfuktighet, en önskvärd egenskap i en rökare. Dess största nackdel är dess låga kapacitet, men du kan röka en 20-kilos kalkon i det om du börjar väldigt, väldigt tidigt på morgonen och hålla mata det träkol för att hålla det varmt. Kostnaden är cirka 30€ -40€.
  2. Nästa typ av rökare är en kombination grill och rökare. Det är oftast lite mindre än en 55-gallons fat, men tillverkad av tyngre gauge metall. Den har en valfri eldstaden vid en ände och en skorsten vid den motsatta änden. Utan den bifogade eldstaden, är det mer en grill än en rökare. Den har två hyllor för livsmedel: en som täcker den nedre halvan och en andra som är ledad och fäst på den övre halvan av grillen kroppen. Detta är min favorit rökare eftersom det är också min favorit grill. Om jag röker, lägger jag bara träkol i eldstaden. Om jag röker något riktigt stort, som en kalkon, kommer jag att lägga kol i både eldstaden och i botten av grillen. Jag kommer att behöva den extra värme för att laga en stor kalkon hela vägen igenom. Och naturligtvis, är det ett utmärkt grill för alla storlekar måltid, inklusive en stor måltid för en stor familj. Den har en temperatur i toppen som visar den faktiska temperaturen i grader Fahrenheit. Kostnad? Runt Central Texas (där jag bor) du kommer att betala ca 75€ för grillen del och en extra 25€ för eldstaden. De kan kosta mer i ditt område om BBQ är inte en religion som det är här.
  3. Den största rökaren med den högsta kapaciteten kommer att ha en stor fyrkantig eller rektangulär rökning box med flera trådhyllor, plus en stor brännkammare som kommer att hantera en hel del träkol eller ett fåtal medelstora stockar. Kapaciteten är tillräckligt för att leverera ett medelstort parti med 20 eller så gäster. En av dessa rökare kan kosta flera hundra dollar, beroende på vilken mätare metall du väljer och den totala kapaciteten. Denna typ av rökare är för den allvarliga BBQ femåring bara.
  4. Här i Texas du kan även hitta en rökare med hjul och en tunga att dra den bakom en pickup. Den största och bästa av dessa monster kommer att ha ett tak så att du kan köra din rökare i full sol eller i nästan vilket väder som helst. Du kan mata tiotals till hundratals personer, och det kommer att kosta dig ett par tusen dollar. Endast de yrkesverksamma gå för dessa.
  5. En typ av rökare har jag inte täckt är den gas rökare. Denna typ av rökare är ett livsdugligt alternativ till den traditionella rökaren som använder träkol och / eller trä. Du kan få en ganska stor kapacitet för relativt lite pengar. Jag har sett modeller med familj-storlek kapacitet (tre hyllor) för under 100€.
  6. Och den sista typen av sällskap Jag kommer att nämna är den spishäll rökaren. Jag är rädd att jag skulle iväg en rökdetektor med en. Min frånluftsfläkt är inte så effektiv som jag är bekväm med att använda en sådan grej, men det kan fungera för dig. Enligt min mening är dessa dyr och inte mycket användbart, men om du har fastnat i en lägenhet och har ett bra avgassystem, kanske du vill lägga ner 40€ eller så för att ha rökt kött eller grönsaker hemma.

Det finns inget substitut för rökt kött: Turkiet

Hur köper BBQ rökare. Jag började med en billig rökare.
Hur köper BBQ rökare. Jag började med en billig rökare.

Det finns inget substitut för rökt kött: kalkon, kyckling, fläsk, nötkött och korv. Smaken är av denna värld. Slow-kokt kött är också falla-off-the-bone anbud och saftiga när de bereds på rätt sätt. Besök din lokala grill återförsäljare eller någon variation butik som bär grillar. Shoppa runt för den kapacitet du behöver till bästa pris. Och lycklig rökning!

Jag har gett några länkar så att du kan jämföra grill stilar innan du går shopping. Detta är inte ett godkännande av dessa produkter, bara en pekare till modeller av rökare och grillar som är normalt tillgängliga.