E2r

Hur köper trädgårdsslangar

Varje hem ägare som har en gård kommer troligen vill ha en trädgårdsslang som en av deras tillbehör hem underhåll. Faktum är att om din gård har en blomma eller köksträdgård - eller bara vanlig gräs - en trädgårdsslang är en nödvändighet. Här är några tips på hur man köper en trädgårdsslang:

Hur köper trädgårdsslangar. Bestäm dina behov.
Hur köper trädgårdsslangar. Bestäm dina behov.

  1. Bestäm dina behov. Det finns tre saker att vara medveten om när man köper en trädgårdsslang: slangens diameter, längd och kvalitet. Dessa tre komponenter kommer att diktera det pris du betalar. Fråga dig själv några frågor innan du går och handlar för en slang. Behöver du en slang som kommer att köra hela längden på din gård? Skall du använda slangen på en daglig basis för att vattna blommorna eller buskage? Har du mer än en utomhus vatten tapp?
  2. Slang diameter. Majoriteten av slangar säljs med en slangdiameter på antingen 5/8 tum eller 3/4 tum. Vad är skillnaden, frågar du? Flow - mäts i gallon per minut. Den 5/8 tums diameter är den vanligaste storleken säljs och är fullt tillräckligt för de flesta varvet applikationer. Den 3/4 tum slang används ofta av kontaktorer som letar efter lite mer valuta för sina pengar.
  3. Slanglängd. Alltid överväga slanglängd när du är ute shopping för en slang. De vanligaste längderna finns är 50 meter, 75 meter och 100 ft Men för dem som bara behöver en kort körning av slang, har du möjlighet att köpa en 15 fot lång slang tillverkad av kvarleva material.
  4. Slang kvalitet. Det är viktigt att överväga hur väl en trädgårdsslang är konstruerad, liksom det material som används i slangen. Tillgängliga alternativ är lätta armerad slang förstärkte 4 ply medeltunga gummi vinyl, 5 ply tunga slang med en livstids garanti, och den extremt populära "Aldrig Kink - Själv Riktning" slang. Det finns också specialitet slangar som "entreprenör" slangarna - används av ja, entreprenörer och slangar soaker, som är gjorda av återvunna däck. Soaker slangar har många små hål som gör att vattnet sakta sippra ut till vatten gräsmattor på ett gradvis sätt.
  5. Pris. Det pris du betalar för trädgårdsslang är direkt relaterad till en kombination av dess egenskaper. Ett lätta 5/8 tums diameter på ett 50 kostar fotlängd runt 10€. Samma slang med medeltunga konstruktion säljer för runt dubbla priset, medan en tung version säljer för ca 15€.

    I den 100 fot långa, säljer 4 lagers förstärkt gummi vinyl slang för ca 20€ och bättre 5 ply version går för runt 30€. Den "Never Kink - Själv Straightening" slang är en premie slang med ett högre pris på ca 35€. Naturligtvis dessa priser kommer att variera beroende på var du går för att köpa din slang och, som alltid, ska du shoppa runt för att få bästa pris.

  6. Slang garantier. En sista sak att tänka på när man köper en trädgårdsslang är garantin. Du kommer att finna att den billigare slangen normalt kommer att ha en 5 års garanti, medan den höga dollarkursen slangarna kommer att bära en livstidsgaranti. Som alltid, läsa det finstilta om vad som faktiskt är täckt. Lycklig spolning!