E2r

Hur koppla ett RCBO

En RCBO, eller en återstående brytare med överbelastning, är en elektrisk apparat som ansvarar för frånkoppling en krets när en elektrisk överbelastning inträffar. Det är också ibland kallas RCD eller jordfelsbrytare. Närvaron av en jordfelsbrytare i ett hem är avgörande eftersom de hjälper dig att undvika att få roboten när det finns ett läckage av elektricitet. RCBO är utformade för att snabbt cut-off anslutningen inom loppet av 40 millisekunder, som även en kort exponering kan leda till allvarliga personskador eller dödsfall genom elektrisk stöt. Dessa anordningar är också att vara mer känsliga för mindre mängder av elektrisk ström läckaget jämfört med konventionella brytare. Installera en jordfelsbrytare kan vara farligt för människor som inte har tidigare bakgrund med elektriska ledningar.

 • Få nödvändiga material för kabeldragning ett RCBO. Kontrollera att du har följande praktiska innan du arbetar på att integrera en RCBO om fördelningen panelen.
 • Ficklampa
 • Spänningsdetektor
 • Skruvmejsel
 • Kvarvarande brytare med överbelastning kit
 • Avbitartång

Se till att RCBO du kommer att köpa kommer att vara tillräcklig för strömstyrkan din krets har stöd för.

Hur koppla ett RCBO. Få nödvändiga material för kabeldragning ett rcbo.
Hur koppla ett RCBO. Få nödvändiga material för kabeldragning ett rcbo.

 • Grundläggande användning. RCBO mått elektrisk ström läckage genom en strömförande ledning och en neutral ledare ansluten till en strömtransformator. Den ström som flyter ut från levande ledaren och att återvända till den neutrala måste man lägga till noll. Om det inte då det finns en läcka och den inre omkopplaren i enheten kopplar automatiskt.
 • Koppla all utrustning från eluttag. Koppla dina apparater från sina vägguttag. Överspänning kan hända i kretsen medan du monterar och integrera RCBO. Du måste skydda dessa apparater och skona dem från sådana skador.
 • Leta reda på fördelningscentral i ditt hem. Fördelningen ombord, eller också ofta kallat kontrollpanelen styrelse eller brytare låda, ansvarar för distribution av el foder till hjälpkretsar. För de flesta hem är elcentralen ofta i köket eller i källaren.
 • Identifiera den krets som kräver en jordfelsbrytare. Om du inte vet vilken brytare du behöver arbeta på, helt enkelt byta brytare från en efter en tills du hittar den krets du vill ha. När du har identifierat den specifika kretsen beakta denna brytare och sedan växla distributionen styrelsens strömbrytaren för att hindra leverans av el. Redo ficklampan du som du nu kommer att behöva arbeta på brytaren utan någon annan ljuskälla.
 • Ta bort specifika brytare du tänker arbeta med. När du har tagit ut den ur sin plats, koppla bort kabeln kopplad till den och i dess ställe, installera jordfelsbrytare. Se till att innan du ansluter kabeln från spänningsfördelningen till RCBO att du rengör kontaktytorna för att ta bort eventuella störningar med strömmen.

Notera att RCBO omfattas av ett lands eller statens regler och föreskrifter om elinstallationer. US National Electrical Code exempel kräver detta för badrum, utomhus och garage, bland andra specificerade platser i ett bostadsområde eller kommersiella struktur. Se till att du har läst den lokala förordningen om RCBO innan du fortsätter att installera dem.