E2r

Hur lagra potatis i sommar

Potatis är sommar-odlade knölar

Potatis är sommaren odlade knölar, vilket innebär att de rätta förhållandena, kommer de att växa under sommaren även under förvaring. Ingen vill använda potatis med groddar, så det är viktigt att förvara potatis på rätt sätt. Denna artikel kommer att lära dig hur man gör det.

  • Rengör potatisen. Du behöver inte nödvändigtvis att skölja potatisen, allt du behöver göra är att borsta jorden av dina spuds. Skölja dem kan orsaka groning eller förstörs. Om du vill tvätta dem, se till att vänta för dem att helt torka innan du lägger dem i lager. Under inga omständigheter bör du förvara dem fuktiga.
  • Leta efter tecken på groning. En spirande potatis vänder grönaktigt och utvecklar nya utväxter. Potatisgroddar är generellt giftiga vid äts i stora mängder. Så om du ser att din potatis är groning eller har en nyans av grönt, är det bäst att göra sig av med det. Du kan naturligtvis fortfarande använda den. Bara ta bort groddar och grönaktiga delar.
  • Leta efter förvaringskärl. Korgar eller lådor rot är bra för lagring av potatis eftersom de tillåter luftcirkulation. Om emellertid sådana behållare inte finns tillgängliga, kan du använda papperspåsar. Plastpåsar är inte tillrådligt att använda, om du inte slå hål på dem.
  • Täck behållarna. Bäst om dina förvaringskärl har lock. Om de inte har lock, kan du täcka förvaringskärl med handduk, kartong, eller tidningen att hindra ljuset från att komma igenom. Ljus är ett no-no eftersom det uppmuntrar groning. Nu, se till att inte överbefolka ditt förvaringskärl för att inte förstöras. Om du har massor av potatis, se till att använda stora containrar.
  • Håll potatisen i en mörk, torr plats. Förvaringsutrymmet måste vara väl ventilerad och bör ha en temperatur på ca 45 ° C. Vissa människor finner sin källare eller garage ett bra ställe att förvara potatis. Så försök att kontrollera din egen källare och garage och se om någon av dem gör en perfekt potatis lagringsplats.
  • Undvik kyl potatisen. Det är vår vanliga beslutsamhet att sätta potatis i kylskåp, men det visar sig inte vara en perfekt förvaring. Med sin fuktigt tillstånd, främjar kylskåp groning och gör potatis nästan oätliga.
  • Kontrollera din potatis från gång till gång. Det är bäst att använda potatisen så snart som möjligt. Men om du tänker förvara dem under en längre tid, kom ihåg att kolla på potatisen och se om de gror, börjar att skadas, eller att upprätthålla deras kvalitet. Om de inte ser bra ut, anpassa sin miljö eller flytta dem till en annan plats. Kasta potatisen som visar tecken på skador och spirande.


Om rätt förvaring

Hur lagra potatis i sommar. Leta efter tecken på groning.
Hur lagra potatis i sommar. Leta efter tecken på groning.

Om förvaras på rätt sätt, kan dina potatisar pågå i veckor och kommer att vara redo för matlagning. Före användning, se till att tvätta potatisen för att ta bort jorden. Kom ihåg att skalade och skär potatisen blir mörk efter några minuter. För att hålla dem från mörkare, lägg dem i en skål med kallt vatten. Ännu bättre, inte klippa eller skala dem om du inte tänker laga dem direkt.