E2r

Hur man ändrar ugn tändare

Ugnen tändare används för att antända gasen från brännarna i ugnen. När du slår på ugnen börjar att värmas upp och sedan glöd. När gasen börjar strömma in i ugnen kommer att antändas och producerar den värme som gör det möjligt för dig att baka och steka dina måltider. Efter ett tag kan fungera felaktigt och du behöver byta ut den.

  1. Koppla ur ugnen. Innan du gör några ändringar eller reparationer på ugnen se till att dra ut stickkontakten ur väggen eluttaget. Ibland när du dra ur elsladden från uttaget finns det fortfarande vissa elektriska laddningar i enheten, så för att undvika elektriska stötar du kan ha ugnen sitta ett par timmar innan du börjar göra reparationer. Ta en AC testare och kontrollera om det fortfarande finns vissa elektriska laddningar på ugnen. Om du bestämmer att det är säkert att arbeta på det då du kan kontrollera gasanslutning. Se till att du har stängt av gasen och loss den från kontakten.
  2. Leta reda på tändare. Vissa ugnar är lätta att arbeta med, men vissa kan göra det svårare för dig att hitta och komma åt ugnens tändare. Om din ugn levererades med ett diagram, kan du hänvisa till den. Om inte leta först i ugnen, leta efter en panel i ytterligare änden. Du måste ta bort alla rack i ugnen för att få tillgång till panelen. När du har hittat panelens lock, skruva av locket med rätt typ av skruvmejsel om det hålls på plats med skruvar. Om panelen är inte i ugnen kan det finnas bakom ugnen. Du kan behöva dra ut hela ugnen ur sitt läge för att komma till den bakre panelen. När du har fått tillgång till tändare, ägna särskild uppmärksamhet åt hur den är ansluten. Det finns olika typer av tändare, de kan vara runda eller fyrkantiga. Det bästa sättet att få rätt ersättning är att ta av tändare och ta dem med dig när du köper en ersättare kit.
  3. Ta bort den gamla tändare. Titta på hur tändare är anslutna och använda rätt verktyg för att ta bort ledningarna. De flesta skruvas på plats, vilket gör skruvmejseln rätt verktyg att använda eller en mutter som gör muttern föraren ett lämpligt val. Först ta bort ledningarna kopplade till tändare och sedan ta bort det från sin fasta plats.
  4. Montera nya ugn tändare. Om du har ersättning baka och halstra tändare redo kan du börja installera dem. Minnas hur den gamla tändaren var monterad, placera tändare på plats sedan hålla den på plats med skruvarna. Anslut ledningarna med hjälp av keramiska tråd nötter och sedan se till att alla anslutningar och bilagor är säkra. Sätt täckplåtar tillbaka sedan lägga ugnen tillbaka i sitt ursprungliga läge. Anslut ugnen i eluttaget och koppla gasen. Slå på ugnen och observera. Om ugnen värms upp då dina ansträngningar var framgångsrika.

Hur man ändrar ugn tändare. Leta reda på tändare.
Hur man ändrar ugn tändare. Leta reda på tändare.

Ugn tändare är lätt utbytbara och de kommer i kit så se till att hitta rätt ersättare till din ugn innan de köper en.